Ministerstvo obrany Ruska: Slovensko NEVRÁTILO drahé vybavenie a NEZAPLATILO za práce!
01 | 04 | 2023 I Diana Zaťková

Slovensko zatiaľ nevrátilo Rusku drahé vybavenie dodané na servis stíhačiek MiG-29 a nezaplatilo za práce vykonané po zrušení zmluvy o údržbe, informovala v piatok ruská Federálna služba pre vojensko-technickú spoluprácu. Informáciu prináša ruská spravodajská agentúra TASS.

V roku 2009 podpísalo Ministerstvo obrany SR zmluvu s Ruskou leteckou korporáciou MiG o údržbe stíhačiek MiG-29 prevádzkovaných v OS SR. Ruská strana medzitým počas celého tohto obdobia striktne dodržiavala všetky svoje záväzky týkajúce sa udržania týchto lietadiel v bojovej pripravenosti, uviedla agentúra obrany.

"V minulom roku však slovenská strana oznámila zrušenie obchodu. Napriek tomu zostali nevyriešené otázky vrátenia drahej techniky dovezenej z Ruska na obsluhu lietadiel v rámci plnenia zmluvných záväzkov, ako aj platby za poskytnuté služby," uviedla.

Dočasne poverený minister obrany SR Jaroslav Naď 22. marca oznámil, že ukrajinskí špecialisti vykonávajú práce na prevzatí stíhačiek MiG-29, ktoré budú bezplatne odovzdané Kyjevu. Bolo oznámené, že prvé štyri z 13 bojových lietadiel vyradených zo zoznamu vzdušných síl OS SR boli odovzdané Ukrajine.

Ruská Federálna služba pre vojensko-technickú spoluprácu medzitým pre agentúru TASS uviedla, že odovzdanie bojových lietadiel zo strany Slovenska bolo hrubým porušením jej medzinárodných záväzkov v oblasti reexportu ruskej výzbroje.

Putin podpísal doktrínu zahraničnej politiky: Západ Je HROZBA!
Vladimir Putin podpísal novú stratégiu ruskej zahraničnej politiky zameranú na obmedzenie nadvlády Západu a identifikáciu Číny a Indie ako kľúčových partnerov do budúcnosti, informuje The Guardian. V štýle studenej vojny Nový dokument upevňuje... Čítať ďalej
01 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik