Hlas ľudu: Kto nebol na Ukrajine, akoby ani nebol. Tak šup, šup!
01 | 04 | 2023 I Mária Škultétyová

Že ani vy ste tam ešte neboli? A čo my sme od macochy? Prečo by sme nešli, keď pozývajú a vojnová turistika je dnes v móde?!

Keď sme sa ako povojnové deti hrávali na Nemcov a na partizánov, vyhýbali sme sa vojnovej zóne. Ukrývali sme sa a spoza kríkov sa ozývalo naše ra-ta-ta-ta!

Možno mi z tých detských hier ostalo aj kus detskej naivity. Krajinu, v ktorej Rus útočí na Ukrajinca si predstavujem ako nebezpečné miesto. Miesto, ktorému sa treba vyhýbať, lebo tam každú chvíľu padne bomba alebo granát. Alebo sa ozve streľba. 

Asi sa naozaj mýlim, keď si to takto predstavujem. Napokon, nie som sama.  Aj  Eduard sa mýlil, keď prvú návštevu Kyjeva zo strachu odriekol. Už sa nám chlapec osmelil, už sa nebojí. Do Kyjeva pomaly chodí poctivo ako na klavír.

Nie, nechodí ta na žiadne mierové rokovania. Volodymyr pozýva. Ďakuje nám za zbrane. Turisti prídu, potľapkajú sa, ženy aj pusinky dostanú. Pokecajú, možno aj bojisko si pozrú z videa, zjedia boršč a odídu.

Dnes začínajú veľmi intenzívne rokovať o obnove Ukrajiny. Asi to nie je tajné, keď Edo prezradil. Človek by čakal, že najskôr budú rokovať o mieri. Ale oni nie. Správni architekti začínajú stavať dom od strechy.

Návšteva Ukrajiny je dnes v móde.  A Edo nie je jediný turista. Chodí Čaputová, chodia ministri, chodia poslanci. Chodí europarlament, chodí Uršula a všetci potentáti. Keď za štátne, nejaká ta bomba aj strach zaženie. Prečo by sme sa nebratali? Vojna je vojna a láska je láska.

Hlas ľudu: Poslušne hlásim!
Do Kyjeva sme pricestovali šťastlivo. Vláčik sa nevykoľajil, žiadna sabotáž sa nekonala. S Volodymyrom sme sa postískali, vymenili si niekoľko zdvorilostných fráz. Na milé stretnutie sme si pripili stoličnou. Vypil som za plný horčičák. Edo sa... Čítať ďalej
01 | 04 | 2023 | Mária Škultétyová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik