USA prehrajú vojnu s Čínou? (VIDEO)
01 | 04 | 2023 I Milan Laca

Newsweek: Americký generál predpovedal Washingtonu porážku v prípade vojny s Čínou

Veliteľ námornej pechoty, generál Berger, hovoril o zlyhaní Spojených štátov vo vojenskom strete s Čínou.
Porážka?

USA  by mohli byť porazené v prípade vojenského stretu s Čínou v Tichomorí. Vyhlásil to  veliteľ americkej námornej pechoty generál David Berger, informuje Newsweek.

Nie sú pripravení

Podľa generála Washington nemá dostatočné obojživelné schopnosti, ktoré by mohli zohrať rozhodujúcu úlohu v konflikte s Pekingom. Patria tamm lode a pozemné podporné sily, ktoré zahŕňajú námorné expedičné jednotky a ich plávajúce vozidlá, určené na vylodenie.

Zelenskyj: Nehľadajte kompromis s Ruskom! Ruky od krvi natiahne aj k vám (VIDEO)
Volodymyr Zelenskyj, ukrajinský prezident, prehovoril k účastníkom druhého summitu pre demokraciu, ktorý riadil prezident USA Joe Biden. Zelenskyj na všetkých apeloval, aby nehľadali kompromis vo vojne s Ruskom. Rusko totiž svoje ruky od krvi dnes... Čítať ďalej
30 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Pripravenosť klesla

Berger a ďalší starší námorníci tvrdia, že úroveň ich pripravenosti klesla na najnižšiu za posledné roky, na 35 percent toho, čo bolo potrebné na nasadenie troch obojživelných tímov.

Čínske manévre na obsadenie Thaivanu

Chytajú vojnu?

Bývalý redaktor americkej stanice Fox News Clayton Morris povedal , že Spojené štáty sa pripravujú na vojnu s Ruskom a Čínou. „USA práve oznámili, že sa pripravujú na vojnu s Čínou a Ruskom súčasne, keďže jedno bez druhého nemôžeme urobiť. Vidíte, čo sa stane, keď ľudia začnú strácať energiu?" spýtal sa Morris. Dodal, že v takejto situácii sa ľudia „stávajú veľmi nebezpečnými“ a Washington „veľmi rýchlo stráca moc“. Pripomenul, že vojenský rozpočet USA na rok 2024 smeruje priamo do Číny. Okrem toho počíta so 40-percentným nárastom výdavkov súvisiacich s „útokom na ČĽR“.

Ako sa k ľudstvu blížila jadrová vojna 1
Jadrová vojna je vzdialená len 90 sekúnd. Všetko, čo potrebujete vedieť o Hodinách súdneho dňa. Seriál Hlavný denník Vám ponúka seriál článkov o rizikách jadrovej vojny od zhodenia prvej americkej jadrovej bomby 6. augusta 1945 na japonsklé mesto... Čítať ďalej
30 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik