Vrtuľníku je všetko šum a fuk, znie armádna expertíza Kozelovej
30 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Vajce je vajce. Vajcu je jedno, či ide do koláča, alebo sa uvarí, alebo si zaškvrčí v smaženici. Prípadne, ak na ňom sedí sliepka. Presne tak je to s armádnymi vrtuľníkmi „Viper“. Vraj. „Verte, že tým Viperom je úplne šum a fuk, či pristávajú na diaľnici, alebo na lodi.“ Ubezpečuje nás zo sociálnej siete armádna expertka Monika Kozelová.

No, ono ani tomu vajcu nie je zas až tak jedno, kedy čo, kam a ako. Závisí na teplote, minútach, hodinách, ale dobre. Berme, že vajce je vajce a basta. A že Monika Kozelová je jednoducho – Monika Kozelová. Bohvie asi prečo sa na svete vyrábajú desiatky typov armádnych vrtuľníkov a stovky typov vrtuľníkov vôbec.

Keď im je podľa armádnej analytičky „šum a fuk, či pristávajú na diaľnici, alebo na lodi.“ A kto má predsa len nejaké pochybnosti o určení a využití konkrétneho typu stroja, je podľa ctenej poslankyne „milovník hoaxov“.

„A používa ich aj Navy Seal“, pridáva bombový argument Kozelová. Tak, vy hovädá jedny hoaxerské– chápete už? Aj Navy Seal! Prečo by to Naď nemal kúpiť!

Fakt je, že aj v Navy Seal používajú tepláky, to je fakt, tu sa oponovať nedá.

Tip pre Naďa na výhodný nákup

Takej lodi je úplne jedno, na akej vode sedí. Či v Perzskom zálive, alebo na Šírave, prípadne v Karlovesskej zátoke Dunaja v Bratislave. Tam majú dokonca aj lodenicu.

Prečo sa Naď nedvihne, nevezme si sieťovku a nebeží kúpiť takú USS Gerald R. Ford (CVN-78)?

Voda ako voda, loď ako loď, východniarske more ako Tichý oceán.

Otázka „pre milovníkov hoaxov“ - už chápete? Prečo nie aj lietadlovú loď? Aj tú predsa používa Navy Seal pri určitých operáciách.

Kozelovej logika nepustí. A hoaxeri nech držia hubu a krok! Lodiam je predsa jedno, či plávajú po mori, jazere alebo rieke. Aj USS Gerald R. Fordom!

Nielen Viperom je jedno diaľnica alebo loď.

Drž sa svojich teplákov

Je jasné, že ak niekto nechápe, kde sú ako odev vhodné tepláky a kde nie, iba ťažko pochopí niečo ako účel armádneho vrtuľníka. Hlavne, že ako člen stáda tlieska veľkému bossovi, ktorémukoľvek, ale bossovi. Či je to Matovič, Heger, Naď, alebo nejaký vrtuľníkový sponzor za oceánom. A to už niekto naozaj musí byť.

Stará slovenská pravda znela - „drž sa, šustre, svojho kopyta“. Na tomto mieste sa mi žiada zvolať, „drž sa, človeče, svojich teplákov“!

Len sa neopovážte, vy, opice a dezoláti, pýtať prečo!

Grant z USA by chcelo Ministerstvo obrany SR použiť aj na obrnené vozidlá Oshkosh JLTV 4x4. Vyše 180 vozidiel by mohlo začať prichádzať na Slovensko v budúcom roku. Čaká sa ešte na oficiálnu ponuku zo strany USA. Avizoval to dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď. Asi chce skúpiť celú Ameriku a polku NATO. Súčasťou grantu v hodnote približne 200 miliónov dolárov sú totiž aj protidronové systémy a približne 5000 pušiek M4. Rezort obrany chce okrem toho obstarať aj ďalších takmer 20.000 útočných pušiek. Minister zopakoval, že do konca tohto roka by malo byt na Slovensko dodaných všetkých 15 tankov Leopard 2A4.

Tak, milovníci hoaxov, čo vy (my) na to? Veď samopalu je úplne jedno, či s ním zabijete polku Európy, alebo s jeho pomocou lovíte ryby. Jemu je to úplne, ale že úplne šum a fuk. Len mi nejde do hlavy, prečo ten Naď trvá na puškách M4. Veď puška ako puška, podľa jeho expertnej kolegyne.

Grant z USA chce rezort obrany použiť aj na obrnené vozidlá Oshkosh JLTV
Grant z USA by chcelo Ministerstvo obrany (MO) SR použiť aj na obrnené vozidlá Oshkosh JLTV 4x4. Vyše 180 vozidiel by mohlo začať prichádzať na Slovensko v budúcom roku. Čaká sa ešte na oficiálnu ponuku zo strany USA. Na stredajšej tlačovej... Čítať ďalej
29 | 03 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik