Pápeža Františka previezli do nemocnice
30 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Pápež František má infekciu dýchacích ciest a bude musieť stráviť „niekoľko dní“ v nemocnici kvôli liečbe, uviedol Vatikán v stredajšom vyhlásení. Vo vyhlásení sa uvádza, že 86-ročný pápež sa v posledných dňoch sťažoval na ťažkosti s dýchaním. Dodal, že testy ukázali, že netrpí na Covid-19, informuje The Guardian.

"Pápež František je dojatý mnohými prijatými posolstvami a vyjadruje svoju vďačnosť za blízkosť a modlitbu," uviedol Vatikán. Vyhlásenie prišlo niekoľko hodín po tom, čo Františka nečakane previezli do nemocnice na testy. Vatikán pôvodne uviedol, že kontrola bola naplánovaná, ale talianske médiá to spochybnili a povedali, že televízny rozhovor s pápežom, ktorý bol naplánovaný na stredu popoludní, bol na poslednú chvíľu zrušený. V ten deň sa pápež zúčastnil na svojej týždennej generálnej audiencii vo Vatikáne a dostavil sa v dobrom zdraví.
 
Francis má niekedy dýchavičnosť a vo všeobecnosti je viac vystavený problémom s dýchaním, keď mu bola odstránená časť jedného pľúca vo veku 20 rokov, keď sa pripravoval na kňaza v rodnej Argentíne.

Jeho posledná hospitalizácia prichádza pred bohoslužbou na Kvetnú nedeľu 2. apríla, ktorá predstavuje začiatok rušného týždňa obradov vedúcich k Veľkonočnej nedeli 9. apríla, čo vyvoláva pochybnosti, či ich bude schopný viesť ako zvyčajne.

Pápež František trpí divertikulitídou, stavom, ktorý môže infikovať alebo zapáliť hrubé črevo, a v roku 2021 mu v nemocnici Gemelli odstránili časť hrubého čreva . V januári povedal, že stav sa vrátil a že pribral na váhe, ale že sa príliš neznepokojuje. Nekonkretizoval.

Má tiež problém s kolenom a na verejných vystúpeniach striedavo používa palicu a invalidný vozík .

František v minuloročnom rozhovore pre agentúru Reuters povedal, že by radšej nemal operáciu kolena, pretože si neželal, aby sa opakovali dlhodobé negatívne vedľajšie účinky anestézie, ktoré utrpel po operácii v roku 2021.

Vlani v júli, keď sa František vrátil z cesty do Kanady, uznal, že jeho pribúdajúci vek a ťažkosti s chôdzou mohli začať novú, pomalšiu fázu jeho pápežstva.

Odvtedy však navštívil Kazachstan a Bahrajn a minulý mesiac podnikol cestu do Konžskej demokratickej republiky a Južného Sudánu.

František, pápež od roku 2013, tento rok povedal, že v dohľadnej dobe neplánuje rezignovať, a že ak by to nakoniec urobil, bolo by to z vážnych zdravotných dôvodov, napríklad ak by bol vážne nespôsobilý.

Štedrý Biden. Milóny na rozvoj demokracie!
Biden sľubuje 690 miliónov dolárov na „programy rozvoja demokracie“ po celom svete. Nie je prekvapujúce, že sa to opäť stane propagandistickou udalosťou pre Washington, aby presviedčal ostatné krajiny, aby spolupracovali s jeho „konkurenčnou“... Čítať ďalej
30 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik