Matovič ohlásil odchod do opozície a mnohé iné
31 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Začína vám byť za ním ľúto? Nesmúťte! Jednak, všetci poznáme Matoviča a potom, nateraz hovorí, žiaľ, iba o odchode do opozície, respektíve o povolebnom nevstúpení do žiadnej koalície, ktorej strany „sa nezaviažu vyplatiť odmenu 500 eur každému, kto sa zúčastnil na týchto voľbách .“ Pripomíname, že je koniec marca a nie septembra, tak, pre istotu.

A teda si to prebehnime – Boris Kollár síce Matovičovu obsesiu či posadnutosť päťstovkami po tom, čo predseda OĽaNO oblepil dvojstovkovými bilbordami celé Slovensko a aj kúsok vesmíru nad ním, označil za „neschváliteľný návrh“, ale zároveň jeho kópiu zaradí na májovú schôdzu NR SR. Typický Kollár, ani nahý, ani oblečený, aj ovca celá, aj vlk sýty, proste, s výnimkou plodenia detí postojovo bezpohlavný. Má to aj iné pomenovanie, ale jeho verejné vyslovenie nepatrí do mantinelov spoločenského bontónu.

Že by Smer, Hlas či Republika niečo Matovičovi pretlačili?

Naozaj bizarná predstava, že Republikáni Milana Uhríka budú hlasovať za volebnú korupciu medzi bližšie nešpecifikovanými spoluobčanmi, a to vo výške 500 eur na hlavu. Teda, plnoletú hlavu. Ak by to spravili Ficovci alebo Pellegriniovci, až potom by Matovič mohol naplno a oprávnene vykrikovať o skorumpovanej a korumpujúcej mafii, ale do tých radov by musel začleniť aj seba a svoju družinu. Toto tiež neprichádza do úvahy a tak tu už máme Matovičovo OĽaNO jednou nohou v povolebnej opozícii, pravda, ak sa táto eseročka „vďaka Matovičovej“ egocentrickej tuposti vôbec do parlamentu preškriabe. Už teraz je tá predstava prakticky nereálna, hoci on sám na prieskumy „nikdy nedá“. Vlastne, na čo či koho on dá? Haha, smiešna predstava. Ale každý potrebuje svojich celoživotných päť minút slávy, nie? Hoci aj celé roky...

Poďme sa baviť ďalej

Už vidím Sulíka, ako Matovičovi ukazje po čase novú pizza piecku a varí mu v nej večeru. A pripijú si spolu na päťstovku všetkým podf mottom „nevolíme Fica a Pellegriniho“. Je to síce zábavná predstava a tak isto zrejme už iba z ríše rozprávok, ale nikto ani len netuší, čo všetko je ochotný zapredať Matovič za to, aby sa presadili jeho „atómovky, vodíkovky a možno aj neutrónovky“. Ak ide majiteľovi OĽaNO o všetko, Matovič zapredá aj sám seba. Proste, so Sulíkovcami „cesta nevedie“ a s ich „Dostálovcami“ už vôbec nie. Blázni sa nikdy nedokážu dohodnúť. Lebo sú jednoducho blázni.

Progresívci nie sú nafukovací balón

A na rozdiel od matovičovcov majú čosi ako rozum. Ale, zas nebudú mať toľko percent, aby čo i len hypoteticky mohla vzniknúť väčšinová povolebná koalícia PS – OĽaNO a vždy radodajný Kollár. Nástojčivo sa teda derie na jazyk otázka, s kým to vlastne nechce Matovič vstúpiť do koalície. Inak, je to vyhlásenie, vhodné hlbšieho rozboru zo strany odborníkov na duševné zdravie. Jediné, čím ešte Matovič môže vo vyhlásení pretromfnúť Matoviča, je vyhlásenie protestnej hladovky na námestí SNP v Bratislave. Tam, pred budovou bývalej televízie, bola už pred tridsiatimi rokmi založená tradícia miestnych hladoviek. Vyhlási hladovku, na profilovku si dá kožku od pečeného kuraťa a bude súkať jeden status za druhým, kým ho páni v bielom už konečne neodvezú do podhoria Malých Karpát.

Niet sa čo čudovať

Matovič sa obáva vlády Hlasu-SD, Smeru-SD a Republiky s ústavnou väčšinou. Určite vie, prečo. Možno toho vie viac v tomto smere, ako my všetci dokopy spolu s Ficom, Pellegrinim a Uhríkom. Voľby môžu byť podľa Matoviča „posledné demokratické“, preto treba urobiť všetko pre to, aby prišli hlasovať aj státisíce nevoličov. Matovičovi neprekáža, ak ho pre túto podmienku budú iné strany ešte viac vylučovať zo spolupráce. Zároveň si dupol, že opätovne predloženú novelu o 500 eurách nestiahne. Ak by sa tento prísľub nedalo naplniť a prišlo by rozhodnutie, že ide o protiústavný návrh, Matovič avizuje plán C. „My tú 500-ku presadíme za každú cenu,“ uzavrel.

Otázka je už iba drobnosť – s kým? Kolár mu na to nestačí a ostatní v parlamente sú, dúfajme, názorovo vcelku konzistentní. A duševne minimálne príčetní.

Inak - s päťstovkou na večné časy a nikdy inak! (Raz nás budú milióny, čo to kecám, státisíce, desaťtisíce, súdruhovia, raz nás budú dokonca celé stovky!)

Pokiaľ tvoj plán zlyhal, zmeň plán! Matovič sa nevzdáva
Hnutie OĽANO vstúpi po septembrových parlamentných voľbách len do takej vládnej koalície, ktorá sa zaviaže vyplatiť odmenu 500 eur každému, kto sa zúčastnil na týchto voľbách. Vo štvrtok to oznámil líder hnutia Igor Matovič ako avizovaný plán B.... Čítať ďalej
30 | 03 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik