Hlas žiada Matoviča: Svoju 500-ku ihneď pošli chudobným!
30 | 03 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Hlas v parlamente navrhne okamžité vyplatenie 500 eur ľuďom zasiahnutým chudobou. Strana víta, že neprešiel Matovičov návrh na odmenu za voľby, považuje to za politickú korupciu a protiústavný zásah do práva človeka voliť tajne.

Príspevok 500 eur by mali dostať všetci ľudia pod hranicou chudoby, a to okamžite. Žiada to mimoparlamentný Hlas-SD, ktorého poslanci predložia takýto návrh do Národnej rady (NR) SR, aby sa o ňom rokovalo na májovej schôdzi. Pokiaľ líder OĽANO Igor Matovič tvrdí, že sú peniaze na to, aby ľudia dostali 500 eur za účasť v septembrových voľbách, Hlas-SD ich chce vyplácať ihneď. Vyplatenie príspevku chudobným považuje za adresnú pomoc.

Ľudia na Slovensku zo dňa na deň vinou neschopnej vlády chudobnejú a mnohí z nich potrebujú pomoc okamžite, pretože sa volieb ani nemusia dožiť. Ak Igor Matovič našiel miliardy pre ľudí, tešíme sa z toho – ale žiadame, aby ich ihneď dostali tí najchudobnejší. Štát je povinný pomáhať tým, ktorí pomoc potrebujú, nie rozdávať peniaze boháčom a uplácať voličov,“ vyhlásil líder HLASu Peter Pellegrini.

CHLAPCI, UŽ DOSŤ PROPAGANDY! Šándor a nová pravda o Ukrajine. Bez ilúzií
Ako je to so západnou podporou Ukrajiny? Podľa bývalého šéfa vojenskej rozviedky a bezpečnostného experta generála Andora Šándora sa Rusi poučili a Ukrajina to má zložitejšie. „Volanie ministra Lipavského, aby pomoc nepoľavila, je síce pekné, ale... Čítať ďalej
30 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Strana víta, že parlamentom neprešiel návrh na odmenu 500 eur za voľby, považuje to za politickú korupciu a protiústavný zásah do práva človeka voliť tajne. Líder Hlasu-SD Peter Pellegrini na štvrtkovej tlačovej konferencii pripomenul, že z jeho 45 návrhov zákonov na pomoc ľuďom skončil v koaličnom koši preto, lebo naň vraj neboli peniaze.

„Ešte aj v tom jedinom zákone, ktorý koalícia láskavo podporila, znemožnili dôchodcom zvýšenie dôchodkov už v júli, aby sa lepšie vyrovnali s drastickým zdražovaním. A zrazu tu pár mesiacov pred voľbami šermuje Igor Matovič s miliardami eur. Fajn, poďme ich dať tým, ktorí ich najviac potrebujú, a teraz, nie až po voľbách,“ dodal Peter Pellegrini.

Pellegrini dodal, že ich návrh by sa týkal napríklad pol milióna seniorov, ktorí sú na hranici chudoby, spomenul tiež matky samoživiteľky s deťmi. Príspevok by sa mal týkať aj tých, ktorí nedosahujú svojím príjmom životné minimum. Poslanci tvrdia, že chcú svojím návrhom pomôcť Matovičovi minúť peniaze, ktoré mal vyčlenené na odmenu 500 eur za voľby.

Blaha o Naďovi: Oči vypleštené, pleška spotená, chrlí vyhrážky a číru nenávisť (VIDEO)
Bojí sa Naď spravodlivosti? Podpredseda Smeru-SSD Ľuboš Blaha v súvislosti s protiprávnym poskytnutím stíhačiek MiG-29 Ukrajine poukázal na obrovský precedens, ak by súd neodsúdil osoby zodpovedné za tento trestný čin. Prečo by potom ešte niekto... Čítať ďalej
30 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik