EÚ presadzuje KRIMINALIZÁCIU fyzickej hotovosti!
30 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Europoslanec varoval, že Európskej únii hrozí „kriminalizácia“ používania fyzickej hotovosti prostredníctvom nových zákonov proti praniu špinavých peňazí, informuje Breitbart.

Potlačenie prania špinavých peňazí?

Gunnar Beck, zástupca populistickej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD), varoval, že EÚ svojimi novými zákonmi proti praniu špinavých peňazí (AML) zrejme presadzuje „kriminalizáciu“ používania fyzickej hotovosti.

Politici v Bruseli už dlho uvažujú o hornom zákonnom limite hodnoty hotovostných transakcií v rámci bloku, pričom zákonodarcovia podrobne opisujú plány zakázať Európanom minúť viac ako 10 000 eur vo fyzickej hotovosti v rámci jednej transakcie.

Zašlo to príliš ďaleko

Európsky parlament však teraz hlasoval za zníženie takéhoto navrhovaného limitu až na 7 000 EUR v rámci úsilia o potlačenie prania špinavých peňazí a vyhýbania sa daňovým povinnostiam v rámci bloku, pričom úradníci tiež hlasovali za to, aby transakcie kryptomeny za tovar a služby, ktorých hodnota je vyššia ako 1 000 EUR, boli zakázané.

Zdá sa, že mnohí v parlamente ospravedlňujú rozhodnutia ako dôležitý krok pri obmedzovaní kriminality v Európe, hoci Beck varuje, že limity na hotovostné platby teraz zašli príliš ďaleko.

Beck vo vyhlásení pre Breitbart Europe zdôraznil, že AfD síce privítala dodatočné úsilie v boji proti praniu špinavých peňazí a financovaniu terorizmu, ale odmieta výzvu parlamentu na obmedzenie hotovostných transakcií.

Štedrý Biden. Milóny na rozvoj demokracie!
Biden sľubuje 690 miliónov dolárov na „programy rozvoja demokracie“ po celom svete. Nie je prekvapujúce, že sa to opäť stane propagandistickou udalosťou pre Washington, aby presviedčal ostatné krajiny, aby spolupracovali s jeho „konkurenčnou“... Čítať ďalej
30 | 03 | 2023 | Milan Laca

Miesto teroristov dôchodci

Zatiaľ čo by sme sa mali zamerať na pranie špinavých peňazí organizovaným zločinom a islamistickými teroristami, EÚ sa rozhodla sprísniť dohľad nad transakciami nemeckých sporiteľov a dôchodcov,“ poznamenal Beck. "Toto je chyba".

Pokračoval s tvrdením, že AfD je teraz „jedinou stranou, ktorá bráni hotovostnú slobodu“ v Nemecku, pričom členovia iných pravicovo orientovaných strán z krajiny údajne hlasovali za hotovostné obmedzenia, napriek tomu, že kritizovali implementáciu podobných opatrení. 

Zástupca populistov tiež vyjadril znepokojenie nad povahou opatrení, ktoré sa Brusel chystá prijať, s tým, že eurokrati sa údajne rozhodli zvoliť „nariadenie namiesto smernice“, čo znamená, že jednotlivé národné štáty sa nebudú môcť vyhnúť implementovaniu protihotovostných reforiem, aj keď chcú chrániť používanie fyzického zákonného platidla vo svojich vlastných krajinách.

Beck však ďalej poznamenal, že veci by mohli byť ešte horšie, pričom poslanci EÚ údajne odmietli ešte nižší limit pre hotovostné transakcie, kým dospeli k hodnote 7 000 EUR.

Pôvodný návrh vo výške 3 000 eur sa našťastie výrazne zvýšil, a to aj vďaka tlaku AfD v procese vyjednávania,“ povedal nemecký zástupca, hoci dodal, že on a jeho strana by boli radšej, keby navrhovaný limit zostal na úrovni 10 000 €.

Austrália to nakoniec vzdala

Zdá sa, že krok k obmedzeniu hotovostných transakcií v rámci bloku je súčasťou väčšieho trendu v Európe a na Západe v širšom zmysle, pričom Austrália je jednou z prvých krajín, ktoré vyhlásili, že zavádza zákaz hotovostných transakcií vo výške 10 000 AUD (~ 6 600 USD) . alebo viac.

Hoci národ na južnej pologuli neskôr stratil záujem skutočne implementovať túto politiku, národy v Európe sa javili oveľa ochotnejšie obmedziť hotovosť, pričom nemeckí politici sa v súčasnosti hádajú o to, či je alebo nie je zákonný limit na takéto transakcie dobrý nápad.

Iné európske štáty už takéto opatrenia zaviedli, pričom Holandsko zakazuje hotovostné transakcie nad 3 000 eur.

Veci sú ešte prísnejšie vo Francúzsku, kde obyvatelia krajiny majú zo zákona zakázané platiť za tovar alebo služby v hotovosti, ak by transakcia predstavovala viac ako 1 000 EUR , čo je číslo, ktoré dokonca vydraží mnohé moderné elektronické zariadenia, ako sú notebooky a smartfóny. 

CHLAPCI, UŽ DOSŤ PROPAGANDY! Šándor a nová pravda o Ukrajine. Bez ilúzií
Ako je to so západnou podporou Ukrajiny? Podľa bývalého šéfa vojenskej rozviedky a bezpečnostného experta generála Andora Šándora sa Rusi poučili a Ukrajina to má zložitejšie. „Volanie ministra Lipavského, aby pomoc nepoľavila, je síce pekné, ale... Čítať ďalej
30 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik