Drony z Kyjeva môžu udrieť na Moskvu
31 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Ukrajina ohlasuje protiútoky s dronmi proti Rusku, informuje rakúska agentúra APA a web ORF. Po opakovaných ruských útokoch kamikadze dronmi na ukrajinské mestá chce ukrajinská armáda patrične odpovedať.

Tajomník Národnej bezpečnostnej rady Ukrajiny Oleksij Danilov oznámil protiútoky s vlastnými bezpilotnými lietadlami, ktoré boli podľa neho spojené do "ukrajinského roja Mathiasa Rusta" - na pamiatku nemeckého pilota Kremľa. Už existuje „niekoľko tisíc dronov s dosahom až 3000 kilometrov,“ tvrdil Danilow na Twitteri.

Na Rustovu pamiatku

Nemecký súkromný pilot Mathias Rust pristál 28. mája 1987 s jednomotorovou Cessnou na Moskovskom moste pred Kremľom. Predtým vzlietol z Fínska a lietal pod celou sovietskou protilietadlovou obranou. Rust chcel demonštrovať svojou akciou za svetový mier. Po jeho úteku nasledovala vlna čistiek v najvyšších vrstvách sovietskej armády.

Musia toho mať veľa

Podľa ukrajinskej agentúry UNIAN bola armáda v posledných mesiacoch vyzbrojená neznámym počtom bezpilotných lietadiel. Nedávno sa objavilo niekoľko správ o útokoch ukrajinských bezpilotných lietadiel alebo operáciách nad oblasťami okupovanými Ruskom, ale aj nad samotným Ruskom.

Zelenskyj sa prihovoril rakúskym poslancom. Tí sa zdvihli a odišli (FOTO)
Poslanci pravicovej strany Sloboda odišli vo štvrtok z dolnej komory rakúskeho parlamentu počas prejavu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Protestovali, že sa porušuje rakúska neutralita, informuje Guardian. Takto sa správajú... Čítať ďalej
30 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik