Súhrn medzinárodného spravodajstva
29 | 03 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Súhrn medzinárodného spravodajstva - 29. marca - 06.30

AKKRA - Viceprezidentka USA Kamala Harrisová v utorok v Ghane upozornila na hrôzy otrokárstva, ktoré podľa jej slov nesmú zostať zabudnuté. Takisto žiadala viac investícií do inovácií v Afrike.

BARCELONA - Bývalá katalánska ministerka školstva Clara Ponsatíová, ktorá čelí obvineniam v spojitosti s nevydareným pokusom o nezávislosť Katalánska, sa v utorok z exilu vrátila do Španielska. V Barcelone ju nakrátko zadržala polícia. TASR správu prevzala z agentúry AFP a webovej stránky denníka El Periódico de Catalunya.

PARÍŽ - Francúzske odborové organizácie oznámili, že ďalšie celoštátne protesty proti dôchodkovej reforme francúzskej vlády budú 6. apríla. TASR správu prevzala v utorok z agentúry AFP.

LONDÝN - Spoločnosť Scott Trust, ktorá vlastní britský denník The Guardian, sa ospravedlnila za účasť zakladateľov tohto denníka na obchode s otrokmi a oznámila program na odškodnenie.

WASHINGTON - Americký prezident Joe Biden v utorok označil vyjadrenia ruského prezidenta Vladimira Putina o umiestnení jadrových zbraní v Bielorusku za nebezpečné.

WASHINGTON - Americký prezident Joe Biden v utorok varoval Izrael, že nemôže (Izrael) pokračovať v presadzovaní spornej reformy súdnictva, ktorá viedla k protestom a kritike zo strany spojencov z krajín Západu.

Spasí Ameriku modlitba?
"Modlite sa." Trump reagoval na Putinovo rozhodnutie. Donald Trump vyzval, aby sa v Amerike, po Putinovom rozhodnutí rozmiestniť jadrové zbrane v Bielorusku, modlili. Modlite sa! Američania sa musia modliť po rozhodnutí ruského prezidenta... Čítať ďalej
29 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme