Kauza cintorína v Ladomirovej pokračuje
29 | 03 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

V kauze údajného nelegálneho zásahu do cintorína z prvej svetovej vojny v obci Ladomirová (okres Svidník) naďalej pokračuje vyšetrovanie. Doteraz nikoho neobvinili. TASR to potvrdil hovorca Krajskej prokuratúry (KP) Prešov Marián Spišák.

"Vec je v štádiu po začatí trestného stíhania. Doposiaľ nebolo vznesené obvinenie žiadnej fyzickej ani právnickej osobe," uviedol s tým, že v súčasnosti sa vykonávajú procesné úkony, na ktorých sa osobne zúčastňuje prokurátor KP Prešov.

Vyšetrovateľ okresnej kriminálky vo Svidníku pôvodne v kauze prečinu hanobenia miesta posledného odpočinku ukončil vyšetrovanie a vec postúpil príslušnému okresnému úradu. Prokuratúra rozhodla o pokračovaní vyšetrovania.

Cintorín v Ladomírovej v roku 2014, foto: screenshot RTVS

Ruská ambasáda vlani v septembri uviedla, že vtedajší starosta obce Ladomirová Vladislav Cuper dal cintorín bagrom zrovnať so zemou. Starosta reagoval, že to nie je pravda a hroby zostali naďalej na svojich miestach. Polícia vtedy informácie Ruskej federácie označila za hoax.

Matovič si nedá pokoj! Má PLÁN B
Poslanec Národnej rady (NR) SR Igor Matovič (OĽANO) opätovne predložil do parlamentu návrh na zavedenie 500-eurovej odmeny za účasť v tohtoročných voľbách. Totožný návrh v stredu parlament neposunul do druhého čítania. Dodal, že nejde o avizovaný... Čítať ďalej
29 | 03 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik