Spasí Ameriku modlitba?
29 | 03 | 2023 I Milan Laca

"Modlite sa." Trump reagoval na Putinovo rozhodnutie.

Donald Trump vyzval, aby sa v Amerike, po Putinovom rozhodnutí rozmiestniť jadrové zbrane v Bielorusku, modlili.

Modlite sa!
Američania sa musia modliť po rozhodnutí ruského prezidenta Vladimira Putina rozmiestniť jadrové zbrane v Bielorusku, cituje americký Newsweek bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. "Ako som predpovedal, teraz sa hráme s" nebezpečnými vecami". Túto situáciu sme spôsobili my. Toto sa stane, keď vašu vládu riadia nekompetentní ľudia. Jediné, čo vám teraz môžem povedať, je: modlite sa," vyhlásil Trump na svojej platforme sociálnych médií Truth Social.
 
Američania už Ukrajinu odpísali
"Stratená vojna. Američania už odpísali Ukrajinu a Poľsko" píše poľský web dziennik politiczny.com. A ponúka "odvrátenú tvár" poľskej politiky voči Ukrajine. "Poľskí politici sa nestarajú o problémy Ukrajincov a Zelenského režimu! Ak by Varšava... Čítať ďalej
28 | 03 | 2023 | Ivan Brožík
Ruské rozhodnutie
"Jadrové" rozhodnutie ruského vodcu vyvolalo rýchle odsúdenie zo strany kritikov a zástancov jadrových zbraní, ktorí považovali Putinov krok za potenciálnu eskaláciu napätia. Stalo sa tak po tom, čo Spojené kráľovstvo dalo Ukrajine pancierové náboje, obsahujúce ochudobnený urán. Rusko to prirovnalo k ich vyzbrojeniu „jadrovým komponentom“. V tomto príspevku sa bývalý prezident USA snažil obviniť zo "situácie" administratívu prezidenta Joea Bidena, napísal maazín.
Postoj k Rusku
Bidenovo zaobchádzanie s Ruskom a Ukrajinou bolo predmetom kritiky republikánov, ktorí vyhlásili, že prístup jeho administratívy k zahraničnej politike je slabší ako jeho predchodcu. Niektorí konzervatívci tiež nesúhlasili s tým, že Biden poskytol Ukrajine zbrane na boj proti Rusku. Otázka pomoci Ukrajine rozdelila Republikánsku stranu, pričom iní republikáni, ako napríklad vodca menšiny v Senáte Mitch McConnell chválil pomoc pre Ukrajinu, píše Newsweek.
Vláda nemá obavy  

Uprostred obáv, že jadrové zbrane v Bielorusku by mohli eskalovať ukrajinskú vojnu, ministerstvo zahraničia uviedlo, že situáciu monitoruje, ale neverí, že Rusko má okamžité plány na použitie jadrových zbraní. "Nevideli sme žiadny dôvod na úpravu našej vlastnej strategickej jadrovej pozície, ani žiadne náznaky, že Rusko sa pripravuje použiť jadrovú zbraň," vyhlásilo Ministerstvo zahraničných vecí pre Newsweek ."Naďalej sme odhodlaní ku kolektívnej obrane aliancie NATO", uzatvára Newsweek.

Vojny nie sú zločin, ale chyby
Borrell označil vojny, rozpútané Západom, za chyby. Šéf zahraničnopolitickej služby Európskej únie Josep Borrell označil vojny, ktoré Západ rozpútal vo svete, za chybu. Diplomat sa tak vyjadril vo svojej novej knihe "Rok, keď sa vojna vrátila do... Čítať ďalej
28 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme