Obrana Sokratova (Pellegriniho)
28 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Rozhodli sa ho odsúdiť, lebo jeho myšlienky či spôsob myslenia im stál v ceste. Platilo to za Sokrata a platí to aj dnes za Hegera. (Nech mi Sokrates prepáči, že ho dávam do súvislosti s takou dejinnou nulou.) Na súde sa antický filozof bránil obvineniam, že kazil mládež, neveril v bohov, uznaných štátom a vytvoril si nové božstvá. Pellegrini (a nielen on jediný) zas čelí sofistikovanej propagande spoločného záprahu mainstreamu, progresívcov, "sasky" a hlavne politických despotov na hrane zvoliteľnosti.

Logika nepustí, ak by Peter Pellegrini a jeho Hlas - SD bol aktuálne bezvýznamný, Matovič by z neho nemal štrnásť žalúdočných vredov, Sulík by mu ani halušky nenarajbal, Remišová by sa namiesto neho starala o gauče a vešiaky a progresívci by si našli najmenej sto dôvodov, prečo je pre nich neprijateľný. V konečnom dôsledku by mediálny hlavný prúd nemal čo vydávať. Pellegrini a Hlas je významná volebná karta, s ktorou hrajú všetci, ktorí chcú mať podiel na budúcej moci nad Slovenskom.

Zo Sokratovej reči

Sokrates si myslí, že filozofia sa začína úprimným pripustením vlastnej nevedomosti. Nech vlastní akúkoľvek múdrosť, táto vychádza z jeho poznania, že nevie nič. Žiada porotcov, aby ho neposudzovali podľa jeho rečníckych schopností, ale podľa pravdy. Hovorí, že nepoužije kvetnaté slová a frázy premyslene zostavené, ale že bude hovoriť tak, ako mu myšlienky náhodne budú prichádzať. To je Pellegriniho prekliatie. Čelí množstvu kvetnatých propagandistických fráz o tom, aká to bude dokonalá koalícia HLAS - PS - SaS. Lenže, tú si vymyslel Matovič, patologicky nenávidiaci SaS a PS, šírenie tejto vízie môže výrazne pomôcť progresívcom, aby im to voliči "hodili", veď bez Hlasu sú jasne v opozícii. Koľko klamstiev od Matoviča ste mimochodom asi tak zaregistrovali? To iba tak, btw. A Sulík by sa tiež radšej videl pri kormidle ako v zapáchajúcom podpalubí opozície. To, že všetci z nich vypočítavo rátajú s Hlasom ako taxíkom do budúcej koalície, je zrejmé. Ale nech potom vysvetlia verejnosti, prečo je pre hysterického Matoviča či Naďa alebo uhladene vyzerajúceho beznázorového Hegera Hlas stále Smerom 2? Ak by to malo platiť, nikto z nich by predsa nešiel do holportu so "sklorumpovanou mafiou". Tu súdruhovia urobili niekde chybu. Veľkú propagandistickú chybu.

Od Sokrata k Augiášovi

Élidský kráľ Augeias (Augiáš) vlastnil obrovské stádo dobytka, ktorého počet dosahoval až tri tisíc kusov. Do mýtov sa však Augeias nedostal pre svoje bohatstvo, na ktorom si zakladal, ale pre hroznú špinu v jeho chlieve o ktorý sa nestaral. V slovenskom politickom chlieve je hnoja už takmer po krk, zapácha, je z neho nevoľno a musíme sa ho zbaviť. To, čo nám nateraz koalícia a progresívci predstavujú ako situáciu po voľbách z ich pohľadu, to by bolo iba presprejovanmím tohoto hnoja slabučkým dezodorantom. Politiku PS nám zreteľne predvádza pani prezidentka a to, čím exhibujú koaličné strany, to už naozaj dôverne poznáme. Nikdy by som si nedovolil podceniť Petra Pellegriniho, Richarda Rašiho či Erika Tomáša natoľko, aby som ich čo len upodozrieval, že túžia byť tým povolebným dezodorantom na hnoji. Stačí si spomenúť na obdobie, v ktorom Peter Pellegrini zastával funkciu predsedu Národnej rady Slovenskej republiky, Denisa Saková bol ministerkou vnútra a Richard Raši ministrom zdravotníctva. Nedá sa porovnať s Kollárom, Mikulcom a tým niekým ani neviem kým na Limbovej ulici v Bratislave na Kramároch. Alebo tak rýchlo zabúdame či sa tak ľahko necháme manipulovať?

Treba nám na vyčistenie chlieva Heraklovu trigu

Herakles sa teda dal do práce. Celé stádo z chlievov Augiáša vyhnal na lúku, od chlievov vykopal priekopy k neďalekým riekam Péneu a Alfeiu a pustil z nich dnu vodu, ktorá všetku špinu odniesla. Večer potom nahnal celé stádo späť. Poučenie? Neverte nikomu, kto tvrdí, že slovenský chliev vyčiostia tí istí, ktorí ho naplnili exkrementmi, hoci aj za pomoci fajnových progresívnych liberálov z prezidentkinej "reprezentačnej" chasy. Na tú robotu treba ostrieľaného, funkčne starého a zabehaného politického harcovníka. Lenže, aby sa úlohy mohol zmocniť, potrebuje byť súčasťou architektov novej vlády po septembrových voľbách. Tej, v ktorej nesmie chýbať ani potenciál Pellegriniho Hlasu a jeho voličov. A ešte nejaký programovo národný subjekt, do toho trojzáprahu. Po týchto troch rokoch proamerickej bezcitnej hrôzovlády je spojenectvo Smeru a Hlasu, teda sociálne orientovaných stredo - ľavých strán, jedinou možnou cestou, ako von zo slovenského politického chlieva. Treba nájsdť dohodu týchto dvoch subjektov a naopak, netlieskať ich goebbelsovskému rozoštvávaniu zo strany mainstreamu a kadeakých Naďovcov či Matovičovcov.

Matovič s Remišovou pália do Šimečku ako Nemci do Verdunu
Jeden z najstručnejších statusov Igora Matoviča na sociálnej sieti znie - "Tak". O to väčší priestor však venuje Veronike Remišovej, ktorej traktát prevzal celý. Je zábavné sledovať, ako po sebe pália vlastníci povolených názorov s ich... Čítať ďalej
28 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme