Karas pozastavil legislatívny proces k trestnej zodpovednosti šéfov nemocníc
28 | 03 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Dočasne poverený minister spravodlivosti Viliam Karas pozastavil legislatívny proces týkajúci sa trestania riaditeľov nemocníc za úmyselné porušenie povinnosti zabezpečiť dostatok zdravotníkov. Médiám to uviedol po utorkovom rokovaní vlády.

Minister navrhol Lekárskemu odborovému združeniu (LOZ) namiesto zavedenia trestnoprávnej zodpovednosti administratívne trestanie šéfov nemocníc cez správne delikty. "Jasne by sa nastavili normatívy a Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou by vykonával pravidelné inšpekcie," zdôraznil.

Odborári podľa jeho slov trvajú na zavedení trestnoprávneho postihovania štatutárov nemocníc za úmyselné porušenie povinnosti zabezpečiť dostatok zdravotníkov. "Som stále otvorený spolu so štátnym tajomníkom ministerstva zdravotníctva si s nimi sadnúť," dodal Karas.

Na základe memoranda o zlepšení systému zdravotníctva medzi vládou SR a LOZ bolo navrhnuté zavedenie nového trestného činu ohrozenia poskytovania zdravotnej starostlivosti. Trestný čin má spočívať v úmyselnom porušení povinnosti zabezpečiť dostatok zdravotníkov.

Peková: Nechcem jesť potraviny s obsahom hmyzu (VIDEO)
Doktorka Soňa Peková sa už otvorene baví na tom, že keď sa český prezident Andrej Babiš nechal prednostne „zaočkovať“ proti covidu, nechal si pichnúť fyziologický roztok, pretože nik by neriskoval, že by na neho mala vakcína nepredvídateľný... Čítať ďalej
28 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme