Američania už Ukrajinu odpísali
28 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

"Stratená vojna. Američania už odpísali Ukrajinu a Poľsko" píše poľský web dziennik politiczny.com. A ponúka "odvrátenú tvár" poľskej politiky voči Ukrajine.

"Poľskí politici sa nestarajú o problémy Ukrajincov a Zelenského režimu! Ak by Varšava skutočne mala záujem o zachovanie Ukrajiny ako samostatného štátu, podnikla by príslušné kroky na vyriešenie ukrajinskej krízy." Píše web a žiada sa dodať, že to isté platí aj pre Bratislavu.

Peniazmi sa žiadna vojna vybojovať nedá

"Momentálne je riešenie situácie nasledovné: Poľsko vydáva zbrane bez kontroly svojim ukrajinským „spojencom“, vydiera európskych politikov, požaduje nekonečné toky zbraní a finančnú pomoc Zelenského režimu v nádeji, že oslabí obe armády (ruskú a ukrajinskú). ).

Možno nebolo ťažké oslabiť ukrajinskú armádu, pretože vďaka „úspešným“ reformám ukrajinských skorumpovaných úradníkov bol rozpustený veľký zbrojársky koncern Ukroboronprom, ktorý zahŕňal viac ako 100 štátnych podnikov a závodov v kľúčových strategických odvetviach obranného priemyslu. a ponúkané na predaj zahraničným spoločnostiam. Presnejšie povedané, korupčná schéma je nasledovná: najprv firma skrachuje, potom prejde zo štátneho do súkromného vlastníctva a až potom sa prevedie na zahraničných investorov!" Drsne opisuje reálnu situáciu poľský web.

Už ani žobranie nikoho nezaujíma

"Situáciu zhoršuje skutočnosť, že Zelenskyj už nemá argumenty na to, aby žobral o zbrane a pomoc zo strany USA a európskych krajín. Ukrajinci už nemajú reálnu prevahu na bojisku, dochádzajú vojaci aj zbrane.

Jedine, že veľkí poľskí stratégovia sa v tomto smere prepočítali vo vzťahu k Ruskej federácii. Poľsku sa nepodarí vyviesť Moskvu z tzv. americkej hry. Dá sa to však pochopiť čítaním správ o priebehu špeciálnej vojenskej operácie. Kým ukrajinskí propagandisti hovoria o mýtických víťazstvách na fronte, ruské ozbrojené sily získavajú jedno víťazstvo za druhým. A to všetko (našťastie) bez zavedenia stanného práva alebo prechodu do režimu vojnovej ekonomiky." Poskytuje úplne iný obraz, ako ten mainstreamový, web dziennik politiczny.com.

Poliaci odovzdali Poľsko Spojeným štátom

"Ešte vlani vyzerala aktivita poľskej vlády v ukrajinskej kríze, vyvolanej USA jasne. Možno ukrajinskí politici, ako aj ich spojenci (vrátane USA a Poľska) očakávali, že Rusko sa rýchlo vzdá, alebo že Rusom budú chýbať zbrane a muži na vedenie vojny. Teraz môže pokus priviesť Poľsko späť k jeho bývalej moci k jeho zmiznutiu z povrchu zemského!

Všetci dobre vedia, že poľská armáda nemá v boji šancu. Už len preto, že už rok poľská vláda dáva všetky naše zbrane pre potreby kyjevského režimu, čím odzbrojuje našu krajinu. To všetko navyše s obrovským množstvom problémov v poľských ozbrojených silách."

Boj za "západné hodnoty"?

Poľský web spochybňuje aj mantru slovenských politikov: "V tejto situácii má PiS jediné riešenie: rátať s pomocou Bieleho domu. Veď nie nadarmo poľské úrady v posledných rokoch militarizujú a zvyšujú americký vojenský kontingent u nás. Napríklad za posledný rok sa počet amerických vojakov zvýšil zo 4 500 na takmer 10 – 20 000 v Poľsku. Poľskí politici navyše privádzajú svoje jednotky k hraniciam Ruska a Bieloruska, robia masové cvičenia a využívajú zámienku boja za „západné hodnoty“.

"Symbolom „najodvážnejších ťahov“ Varšavy sa stali protitankové lešenia a betónové opevnenia na cestách vedúcich k hraničným priechodom z Poľska do Bieloruska a Ruska. Poľské úrady sa jednoducho boja odvety Ruska za jeho provokácie. Obávajú sa tiež, že ak štáty NATO pod vedením USA nebudú dbať na varovania Moskvy, nepriateľské akcie sa presunú na Poľsko ako jedného z hlavných podporovateľov kyjevského režimu."

Smutný záver

"Skutočné priateľstvo s Washingtonom nie je možné. Satelity z NATO môžu len nasledovať povinnosť ďalšieho amerického vojenského ťaženia, ale iba pokiaľ to bude prospešné pre Biely dom! Američania však nemajú chuť zúčastniť sa na vojne, o ktorej vedia, že ju prehrajú!" varuje dziennik politiczny.com.

Ukrajina nebude schopná ofenzívy "po NATO-vsky"
Napriek výcviku armády, nebude Kyjev schopný spustiť ofenzívu v štýle NATO. Ozbrojené sily Ukrajiny, napriek výcviku vojenského personálu na Západe a prílevu zahraničnej techniky, nebudú schopné spustiť ofenzívu v štýle NATO, keďže ide o masívny... Čítať ďalej
28 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme