Západné tanky a ukrajinské posádky sú pripravené (VIDEO)
27 | 03 | 2023 I Milan Laca

Britské ministerstvo obrany ukázalo, ako ukrajinskí tankisti zvládli Challenger 2.

Ministerstvo obrany Veľkej Británie zverejnilo krátke video o tom, ako sa ukrajinskí tankisti naučili pracovať s tankami Challenger 2, ktoré už prepravili na Ukrajinu. Informuje o tom „ Európska pravda “.

Tréning

Takmer polhodinový film ukazuje, ako sa tankisti, v sprievode tlmočníkov, učia jazdiť na rôznych typoch povrchov – asfaltové cesty, hlina, náročný terén atď. Oboznámilil sa aj s projektilmi vo  výzbroji tanku, precvičili si procesy na špeciálnych simulátoroch. Tváre väčšiny ukrajinských vojakov sú z bezpečnostných dôvodov rozmazané. Skupina ukrajinských vojakov sa vrátila na Ukrajinu po absolvovaní výcviku  v Británii.

Výcvik ukrajinských tankistov

Nemecko tiež prispelo

Ako píše Ukrajinská Pravda, magazín Der Spiegel, s odvolaním sa na zdroje napísal, že Nemecko odovzdalo ukrajinskej strane všetkých osemnásť prisľúbených tankov Leopard 2. Podľa článku, posledné tanky vyviezli z Nemecka koncom minulého týždňa a nedávno ich odovzdali na ukrajinských hraniciach.

Napísali o nás: Čaputová povedala pravdu o Ukrajine
Ria Novosti: Prezidentka Čaputová povedala, že vysychá morálna a materiálna podpora Kyjeva Ukrajinu na Slovensku podporuje stále menej ľudí, cituje slová prezidentky Zuzany Čaputovej ruská agentúra Ria Novosti. "Čo sa týka možnej vojenskej... Čítať ďalej
27 | 03 | 2023 | Ivan Mihale

A ešte doplnok

Okrem Leopardov 2 Nemecko dodalo na Ukrajinu aj približne 40 už skôr prisľúbených bojových vozidiel pechoty Marder. Nemecká vláda presné termíny dodávok zbraní z bezpečnostných dôvodov tají. Podľa zdrojov Der Spiegel,  Ukrajina dostala tanky Leopard s „veľkým balíkom zbraní a náhradných dielov“.

Aj oni cvičia

Bundeswehr tiež  počas posledných dvoch mesiacov cvičil ukrajinských vojakov na používanie zložitých zbraňových systémov v rámci zrýchleného programu. Do Nemecka dorazili aj ukrajinskí technici, ktorých vyškolili špecialisti technických služieb z radov nemeckého vojenského personálu. Leopard 2 je považovaný za jeden z najmodernejších hlavných bojových tankov na svetovom trhu so zbraňami. Ruské tanky prekonáva najmä vďaka väčšej palebnej sile, ktorá mu zvyčajne umožňuje ničiť nepriateľské ciele prvým výstrelom.

Obrovské ukrajinské ľudské straty(VIDEO)
Sunday Times: Ukrajinské ozbrojené sily strácajú počas bitky o Bachmut (Arťomovsk) až 200 vojakov denne. Ukrajinská armáda denne stráca v bojoch o Bachmut (Arťomovsk) až 200 vojakov. Mesto bolo prakticky zrovnané so zemou, píšu noviny The Sunday... Čítať ďalej
27 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme