Mazurek - občania musia mať právo skontrolovať čistotu volebného procesu
28 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Republika je odhodlaná zabrániť akémukoľvek falšovaniu  volieb! "Proti akýmkoľvek pokusom prinášame zásadný návrh zákona!" vysvetľuje na sociálnej sieti Milan Mazurek.

Píše, že do parlamentu Republika prišla s dôležitým návrhom zákona, ktorý by okrskové a okresné volebné komisie zaviazal k tomu, "aby po skončení volieb a zrátaní všetkých hlasov, zverejnili svoje zápisnice. Každý občan by tak mohol kontrolovať, či finálny výsledok, zverejnený štatistickým úradom súhlasí s výsledkom, ktorý bol spočítaný v danej obci, resp. okrese."

Podivný platný zákaz

"Problémom, ktorému dnes čelíme a vďaka ktorému vznikajú najrzoličnejšie podozrenia je, že fotenie a zverejňovanie zápisníc z okrskových a okresných volebných komisií je zakázané! Neexistuje na to však žiaden racionálny dôvod a občania musia mať právo skontrolovať čistotu volebného process transparentným spôsobom." Pripomína Mazurek.

Návod, ako zvýšiť účasť voličov aj bez korupčných 500 eur

"Zamedzíme tak možným machináciám pri elektronickom sčítavaní hlasov a zvýšime dôveru občanov vo voľby ako také, čím zvýšime aj účasť voličov. Náš návrh sa dostal do druhého čítania a budeme pracovať na tom, aby bol schválený aj v druhom a treťom čítaní." Sľubuje za Republiku Milan Mazurek.

Video:

"Čaputová? Politická katastrofa!" Komentuje publicista spoza Moravy
Za pomoci médií a dostatočného balíka peňazí je možné dnes dostať sa do akejkoľvek funkcie, spojenej s voľbami, prakticky komukoľvek. „Dôkazom sú tri a pol milióna voličov, ktorí vhodili do volebnej urny hlas bývalému kontrášovi,“ hovorí pre... Čítať ďalej
26 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme