ŠKÁNDÁL! Riaditeľka školy mala zbiť žiačku, tá obvinenie odmieta
08 | 03 | 2023 I Ladislav Kováčik

Vo Veľkej Lomnici podali na riaditeľku miestnej základnej školy rodičia jednej zo študentiek trestné oznámenie, informuje portál Prešov.zoznam.sk. Riaditeľka mala študentku napadnúť a zbiť. Tá však všetko popiera a na rodičov študentky podala trestné oznámenie za vyhrážanie sa.

Riaditeľka školy Mária Langová údajne fyzicky napadla 16-ročnú ôsmačku Dianu z miestnej rómskej osady. Langová všetky tieto obvinenia razantne odmieta a na mamu školáčky podala tiež trestné oznámenie.

Podľa Langovej vystupovala Diana arogantne voči zástupkyni školy, preto si privolala na pomoc riaditeľku. „Žiačka svojvoľne opustila triedu, lebo nechcela pracovať podľa pokynov vyučujúcej.  Arogantne vystupovala voči zástupkyni, preto ma pani zástupkyňa privolala na chodbu. Žiačku som upozornila na nevhodnosť jej správania a porušovanie školského poriadku, tá však reagovala slovami: „ Nechcem tu byť, ja v tejto škole nebudem,“ vysvetľuje riaditeľka školy.

Podľa jej slov sa Diana aj napriek výzvam pokúsila zo školy utiecť. „Snažila som sa ju zastaviť, aby si neublížila, ale ona sa vytrhla a letela po škole smerom k hlavnému vchodu. Vlastným mobilným telefónom si privolala rodiča,“ opísala dianie riaditeľka.

Žiačke sa však dostať von nepodarilo.  Riaditeľka so žiačkou následne spoločne čakali na príchod rodiča. „Matka žiačky s veľkým krikom, pútajúc pozornosť na seba po celej škole, došla do riaditeľne, kde sa jej krik a verbálne útoky stupňovali. Preto som bola nútená privolať rómsku hliadku. Pani však pokračovala vo svojom verbálnom útoku, situáciu si nedala vysvetliť. Bola som nútená privolať hliadku obecnej polície a aj štátnej polície,“ dodáva  Langová.

Škola podala trestné oznámenie za verbálne útoky a vyhrážanie sa zo strany matky. Rodičia napadnutej žiačky však taktiež podali trestné oznámenie voči škole, pričom žiadajú verejné ospravedlnenie. Zároveň žiadajú, aby bola riaditeľka zbavená funkcie. Prípadom sa už intenzívne zaoberá polícia.

Pokus o únos dieťaťa? Polícia má podrobnosti
Bratislavská polícia po preverení informácií šíriacich sa na sociálnych sieťach skonštatovala, že v súvislosti s bielou dodávkou bez EČV nedošlo v Bratislave k pokusom o únos. Vyplýva to z vyjadrenia, ktoré TASR poskytol bratislavský krajský... Čítať ďalej
07 | 03 | 2023 | Diana zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik