Hegerovi Demokrati vôbec nemusia obstáť
08 | 03 | 2023 I Eka Balašková

V utorok 7. marca Eduard Heger oznámil svoje predsedníctvo v strane Demokrati. Politológ Radovan Štefančík hodnotí jeho premiérsku legitimitu, ale aj možný volebný výsledok.

Súčasťou strany Demokrati bude aj niekoľko ministrov súčasnej odvolanej vlády, oznámil Heger. Politológovi sa však nepozdáva spôsob, akým to odkomunikoval s verejnosťou. Politológ spochybnil aj jeho legitimitu ako premiéra, pričom jeho šance na úspech vo voľbách nevidí veľmi ružovo.

Súčasťou Demokratov bude aj Kollárova Spolu

Heger bude lídrom strany, ktorá má byť založená na slušnosti, odbornosti i konštruktívnom dialógu a pokračovaní reforiem. Projekt má byť založený na spájaní stredopravých politických strán. Stranu ohlásil spolu s poslancom Miroslavom Kollárom i dočasne poverenými ministrami Jánom Budajom, Jaroslavom Naďom, Rastislavom Káčerom či Karlom Hirmanom.

AKTUALIZOVANÉ Heger ohlásil novú stranu: Aký má názov a kto bude jej lídrom? (VIDEO)
Nový projekt dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera sa bude volať Demokrati. Oznámil to na utorkovej tlačovej konferencii. Heger bude jej lídrom. Strana má byť založená na slušnosti, odbornosti i konštruktívnom dialógu a pokračovaní reforiem.... Čítať ďalej
07 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Nemal to dať na Matoviča

„Vo svete býva zvykom, že dôležité informácie sa oznamujú na tlačových konferenciách a že sa to nerobí na hulváta, alebo na Igora Matoviča, cez sociálne siete,“hovorí politológ o nevhodnej voľbe, ako informoval o svojom odchode z OĽaNO Eduard Heger.

Hegerova legitimita

"Jeho legitimita je minimálna od momentu, ako stratil dôveru v parlamente, takže už vtedy mali hľadať spôsob, ako dôjsť čo najskôr k predčasným voľbám,"myslí si Štefančík a reaguje na Hegerove slová o tom, že chce byť aj po voľbách predsedom vlády. Pokiaľ ním teda chce byť, mal svoj úmysel potvrdiť práve cez voľby a nie naťahovaním času.

Veľká konkurencia

"Nemyslím si, že by strana na čele s Hegerom dokázala urobiť nejaký výrazný výsledok vo voľbách," domnieva sa politológ a upozorňuje na priveľkú konkurenciu.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik