Genetička Peková: Mimoriadne vzrušujúce zistenie, odkiaľ vlastne pochádzame (VIDEO)
06 | 03 | 2023 I Eka Balaskova

Genetička Soňa Peková dala o sebe vedieť hneď na začiatku covidovej pandémie. Tentokrát hovorí o Slovanoch, ich génoch a pôvode, pričom svoje tvrdenia podkladá vedeckým výskumom a rôznymi publikáciami.

Peková vysvetľuje prapôvod slovanského etnika, ako sa od neho odštiepila západná populácia a kde všade sú stopy slovanského genotypu. Podľa genetičky je nutné stavať práve na svojom ukotvení zvlášť v dobe globalizácie, kde sa derie do popredia individualita a voľnosť. Západná kultúra Slovanov vždy považovala za menejcenných a to práve kvôli našej holubičej povahe. Hrdí však máme byť na čo, uzatvára Peková.

Kto sme my, Slovania

„Pre mňa bolo mimoriadne vzrušujúce zistenie, odkiaľ vlastne pochádzame. Genetické nálezy ukazujú, že na Sibíri okolo jazera Bajkal sa už niekedy pred šiestimi tisícmi rokov objavila haploskupina tzv. indoárijských národov. A to sú praslovania,“vysvetľuje Peková a hovorí o genotype, ktorý sa označuje ako R1A, o ktorom genetické dáta hovoria, ako o najstaršom etniku po nejakej kataklizme, o ktorej je tiež už dosť informácii.

Toto etnikum sa pomerne rýchlo rozšírilo po oblastiach Ruska až do strednej Európy. Zasahovali do oblastí východnej Ázie, Mezopotámie, Egypta. Z tejto skupiny sa odštiepila západná populácia. Tá potom pôvodnú skupinu „zatlačila“ do pôvodných miest.

Agresívne menšiny určujú trendy. Múdrejší ustupujú. Ako to môže dopadnúť?
Ivan Hoffman sa zamýšľa nad premenou zvykov a nepísaných hodnôt, ku ktorej v poslednej dobe dochádza rýchlejšie, než kedykoľvek predtým. Aj v minulosti sa spoločenské vzťahy menili, ale prebiehalo to pozvoľne a kontinuálne. Dnes je to také... Čítať ďalej
06 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Slovania neboli barbari

„Takže skupina R1A sa vyskytuje prevažne vo východnej Európe, Rusku, niektoré vysoké kasty v Indii sú R1A. Nejaké stopy sú aj v Egypte, ale majoritne sa táto haploskupina objavuje v slovanskej oblasti. Na základe genetických dát máme my, Slovania prastarý národ a netreba akceptovať vnucovanú myšlienku, že sme bez histórie a kultúry, písma a že sme bývali nejakí barbari,“ upozorňuje Peková a pripomína, že genetické dáta sú najspoľahlivejšie.

Prečo sa identifikovať ako Slovania

V čase globalizácie je podľa MUDr. Pekovej nutné mať svoju identitu. Človek sa podľa nej v tej globalizácii cíti osamelý a „geograficky neukotvený“.

„My Slovania, či už južní, tí z Ruska, alebo strednej Európy, sme jedna rodina, mali sme jedného otca, takže keby sa aj stratila štátna súdržnosť, tak náš pôvod, ktorý je geneticky daný, by mal rozhodne definovať našu rodinu, kam patríme,“ upozorňuje vedkyňa, podľa ktorej ak by sme sa nevedeli definovať geograficky, stále sme Slovania.

Médiá hlavného prúdu sa stali neregistrovanou politickou stranou
"Neuveriteľné, novinárom už vadí aj to, že chceme hovoriť o Slovensku." Konštatuje na sociálnej sieti Robert Fico. naozaj treba konštatovať, že novinársky hlavný prúd vstúpil do politiky ako organizovaná politická sila, avšak v rozpore s viacerými... Čítať ďalej
05 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Slovanská sila

„V našej veľkorysosti, dobrosrdečnosti, mierumilovnosti,“ hovorí Soňa Peková o tom, v čom je sila Slovanov a číta z knihy O Slovanech úplně jinak od Antonína Horáka. Podľa tejto knihy sa v Taliansku objavila stéla (stĺp, náhrobok s plastickou výzdobou, pozn. red.) s nápisom, ktorý svedčí o boji medzi Etruskami, ktorí si podmanili tamojších Slovanov. Stélu niekedy na prelome letopočtov vytvoril syn pre otca, ktorý padol v boji, čo podľa Pekovej svedčí o holubičej povahe Slovanov.

„To je zrejme to, prečo nás vždy považovali za akýchsi menejcenných, pretože si nevieme „dupnúť“ a vybojovať si to, čo si vybojovali invazívnejšie etniká,“myslí si Peková.

Tristo miliónov Slovanov

Podľa Pekovej sa pod vplyvom „mediálnej masáže“ Slovania o sebe domnievajú, sme nemali žiadnu kultúru, písmo, ktoré nám priniesli až Cyril a Metod, čo vyvracia stéla z Talianska z prelomu letopočtov.

„Z nejakého dôvodu je národ Slovanský považovaný za menejcenný, na čo nie je dôvod. Všetko ukazuje, že Slovania sú jeden z najstarších národov. Domnievam sa, že by sme na to mali byť hrdí na to, že sme repopulovali Zem,“ upozorňuje Peková, ktorá na slovanstvo nedá dopustiť.

„Keď nejaký Slovan prijal hosťa, tak ho hostil a keď nemali čo jesť, tak sa presunuli k susedovi, toto je tá slovanská nátura, čím sa od západného sveta líšime,“ hovorí Peková, podľa ktorej nátura Slovanov niekomu stále vadí, pre čo ona sama nemá vysvetlenie.

Hrdosť na národ

„Určite musíme byť hrdí na korene. Nie sme o nič horší, ako západná spoločnosť. Je tu akási propaganda, ktorá tu bola roky vedená a tá nemá žiadny hmatateľný pôvod,“ hovorí Peková, ktorá to zažila aj na vlastnej koži.

SNS aj naďalej rokuje o opozičnom bloku s mimoparlamentnými stranami
Mimoparlamentná SNS pokračuje v rokovaniach s ďalšími stranami o vytvorení opozičného bloku v súvislosti s parlamentnými voľbami. Ďalšie stretnutie má byť v apríli. Šéf SNS Andrej Danko by mal záujem o opozičný blok so Smerom-SD a mimoparlamentným... Čítať ďalej
06 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Kresťania

„Objavil sa tu človek, ktorý je, ako sa zdá, držiteľom neobyčajnej moci. Každý deň je možno o tomto Ježišovi počuť podivuhodné veci – kriesi mŕtvych, uzdravuje chorých a pre jeho učenie ho obdivuje celý Jeruzalem,“cituje Peková z Horákovej knihy list veliteľa palestínskej légie Publia Ventulia, ktorý písal Tiberiovi. Kniha ďalej popisuje podľa Pekovej muža s charakteristickými slovanskými rysmi. A to je dôvod, prečo sa medzi Slovanmi kresťanstvo uchytilo. Vrchnosť sa toho chytila, lebo hlásal, že pred Bohom sme si všetci rovní a tak mohla cez kresťanstvo lepšie uchopiť moc.

„Z niečoho, čo bolo blahodárne učenie sa stal nástroj moci. Preto sa podľa mňa kresťanstvo tak uchytilo – bol tu niekto, kto zozačiatku hlásal krásne učenie, čo uchopila „verchuška“ a preklopila do mocenského nástroja. Domnievam sa, že tu je sila kresťanstva v tejto slovanskej oblasti,“ myslí si Peková.

Spájanie Slovanov

„Po meči sme všetci jedna rodina. Neexistuje, aby brat vyrazil proti bratovi, toto my v povahe nemáme,“hovorí Peková. Vracia sa k hrdosti s tým, že naši prapredkovia boli natoľko silní, že prežili kataklizmu, ktorá sa na Zemi udiala a zdecimovala obyvateľstvo.

Vráťme sa ku koreňom

„Korene našich duší vyrastajú z hodnôt slovanstva a kresťanstva, nie nejakých európskych hodnôt pomäteného liberalizmu a dekadencie," tvrdí Anna Belousovová (Národ a spravodlivosť) a dodáva, že takzvané hodnoty súčasnej Európy, ktoré nám nanucujú pod maskou slobody, sú jedom, ktorý zabíja. „Zabíja duše, zabíja spoločnosť,“ prízvukuje bývalá podpredsedníčka NR SR a dodáva, že Slováci nie sú duchovní bezdomovci.

Belousovová: My Slovania sme významne formovali základy Európy v duchu kresťanských hodnôt
Slovensko si dnes pripomína sviatok príchodu svätých Cyrila a Metoda na naše územie. Takúto udalosť nemohla obísť ani šéfka strany Národ a Spravodlivosť Anna Belousovová. Slovákom v statuse pripomína nielen ich korene, ale tiež hodnoty, ktorých by... Čítať ďalej
05 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik