Dnes je Deň obetí pandémie COVID-19. Žilinka má pre Slovákov odkaz!
06 | 03 | 2023 I Tibor Malý

V pondelok si na Slovensku po prvý raz pripomenieme Deň obetí pandémie COVID-19. Ide o jeden z dvoch nových pamätných dní, ktoré priniesla vlaňajšia novela zákona o štátnych sviatkoch, dňoch pracovného pokoja a pamätných dňoch.

"Pandémia COVID-19 zásadne ovplyvnila životy ľudí nielen na Slovensku, ale na celom svete. Najväčšiu traumu spôsobila rodinám, ktorým vzala ich blízkych," uviedli predkladatelia k návrhu novely zákona o štátnych sviatkoch. Pripomenuli, že pozostalí obetí, ktorí sa spojili v občianskom združení Skutočné obete, rovnako presadzovali myšlienku, aby sa Deň obetí pandémie COVID-19 ukotvil v zákone 6. marca ako pamätný deň na pripomenutie si pamiatky svojich blízkych.

GP M. Žilinka: Vo veci manažmentu pandémie COVID-19 bolo začaté trestné stíhanie

Prokurátor Generálnej prokuratúry (GP) SR začal v januári trestné stíhanie pre marenie úlohy verejným činiteľom a všeobecné ohrozenie pri manažmente pandémie COVID-19, ktorý mohol spôsobiť neodôvodnene zvýšenú úmrtnosť.

Prokurátor začal trestné stíhanie pre podozrenie, že pri manažmente pandémie v rokoch 2020 až 2022 došlo k nesprávnym postupom zo strany verejných činiteľov, v rámci výkonu ich právomocí. "Mali mať za následok neodôvodnene zvýšenú úmrtnosť, ktorej u najmenej 21.000 osôb bolo možné zabrániť," ozrejmila Drobová.

V trestnej veci doposiaľ podľa hovorkyne nebolo vznesené obvinenie konkrétnej osobe a sú vykonávané procesné úkony. "Vzhľadom na počiatočné štádium trestného konania nie je možné poskytnúť bližšie informácie, aby nedošlo k zmareniu alebo sťaženiu objasnenia a vyšetrenia veci," doplnila. (tasr)

Slovenský Pozemkový fond je v úzkych: Podozrenia z korupcie v OĽaNO!
Ministerstvo pôdohospodárstva dáva od prípadu ruky preč. Pôda pod nominantmi OĽaNO v Slovenskom pozemkovom fonde (SPF) je v plameňoch. Fond čelí obvineniam z tunelovania, korupcie, či dokonca amaterizmu. Kameňom úrazu má byť nadmerný počet... Čítať ďalej
06 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme