ČO SA VLASTNE STALO? Postrelená študentka policajnej akadémie je vo vážnom stave
02 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Na Akadémii Policajného zboru v Bratislave inštruktor v stredu (1.2.) počas výcviku postrelil študentku prvého ročníka. Mladá Michaela je vo veľmi vážnom stave. Podľa informácií portálu tvnoviny.sk je študentka v umelom spánku a má poškodený stavec chrbtice. Hrozí, že zranenie bude mať trvalé následky.

Nešťastná nehoda

K nešťastnej streľbe došlov stredu poobede okolo 16:00 hodiny. Inštruktor sa mal spolu so svojimi študentkami vydať na cvičisko, kde mali spolu trénovať streľbu zbraňou. Nikto vtedy netušil, k akej tragédii dôjde. Inštruktor totiž namiesto slepého náboja použil ostrý a študentku 1. ročníka Policajnej akadémie v Bratislave postrelil. Informáciu potvrdila aj rektorka akadémia Lucia Kurilovská. 

"V rámci výcviku, ktorý študenti majú možnosť absolvovať vo voľnom čase, došlo k takejto nešťastnej udalosti, keď študentka bola postrelená inštruktorom," uviedla Kurilovská. Na miesto boli podľa jej slov okamžite zavolaní záchranári aj polícia.

Študentka po tom ako bola zasiahnutá spadla na zem a sťažovať sa na ťažké dýchanie. Necítila si ani nohy. Okamžite bola prevezená do bratislavskej nemocnice. 

Hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská potvrdila, že nemocnica v stredu poobede prijala osobu so strelnými poraneniami. „Zranená žena je hospitalizovaná na traumatologickom oddelení a je pod stálym dohľadom lekárov,“ uviedla Kliská.

R. Fico: Pani prezidentka, neprizerajte sa, ako Slovensko padá na úplne dno! (VIDEO)
Dnes nejde o vzájomné sympatie, ale o takú maličkosť, akou je chod nášho štátu. Robert Fico, predseda strany SMER - SD, odkazuje prezidentke Zuzane Čaputovej. Chcem poďakovať pani prezidentke za jej dnešnú odpoveď, ale môj otvorený list bol o... Čítať ďalej
02 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová

Trestné stíhanie

Policajti už začali trestné stíhanie. “V súvislosti s udalosťou, ku ktorej došlo dňa 01.03.2023 krátko po 16.00 hod v priestoroch streleckého polygónu Akadémie PZ v Bratislave bolo vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva PZ Bratislava III začaté trestné stíhanie za prečin ublíženia na zdraví. Vyšetrovanie je v počiatočnom štádiu,” poznamenali na sociálnej sieti.

Nešťastie sa stalo v stredu (1. 3.) krátko po 16.00 h pri výcviku budúcich príslušníkov PZ v hangári akadémie. Inštruktor nešťastnou náhodou postrelil kadetku - študentku 1. ročníka. K výstrelu údajne došlo tak, že inštruktor mal mať medzi napáskovanými "slepými" nábojmi aj jeden ostrý. 

Inštruktora Vladimíra (50), ktorý študentku postrelil, po incidente "obmedzili na slobode", teda zadržali. Na Akadémii mal patriť k najskúsenejším inštruktorom. To, či bude pre neho vyšetrovateľ žiadať väzbu a či je stále zadržaný, nie je zatiaľ známe.

V prípade prebieha vyšetrovanie s cieľom náležitého objasnenia presných príčin a okolností danej udalosti,“ uviedla hovorkyňa.

Podľa zatiaľ neoficiálnych informácií projektil zasiahol mladé dievča do chrbta. Po udalosti bolo pri vedomí.

Hlas vyzýva prezidentku, aby odňala poverenie ministrovi vnútra
HLAS vyzýva prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby okamžite odňala Romanovi Mikulcovi poverenie na riadenie ministerstva vnútra. „Tento človek je jasným víťazom vládnej súťaže o najhrubšiu kožu na tvári a má za sebou zlyhania na najmenej desať odvolaní... Čítať ďalej
02 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik