Max Kašparů: Sexuálna výchova malých detí? 3 záchody? Odmietam sa prispôsobiť
02 | 03 | 2023 I Gabriela Fedičová

Prišli sme do štádia, že ľudia sú akoby odpojení od samého seba. Aj toto zhodnotil prof. Mar Kašparů v 2. dieli rozhovoru. 2. diel rozhovoru s profesorom Max Kašparů bol venovaný dospelým. Zameranie bolo na oblasť viery, ale aj psychiky. Profesor sa však vyjadril aj k tomu, že sa nemieni prispôsobovať v ambulancii veciam, ako je požiadavka, že má namiesto mama a otec v budúcnosti uvádzať rodič 1 a rodič 2. A neprispôsobí sa ani požiadavkám na tri záchody... Je skrátka neprispôsobivý občan.

Podcast ODznova pripravuje Martina Valachová na YouTube.

Tentokrát sa profesora pýtala aj:
-Vy ste najmä psychiater a kňaz. Veria dnes ešte ľudia v Boha? Resp. vedia v čo veria?

-Niekde ste spomenuli, že podľa vás je najväčšia hrozba, že človek bude čoraz viac izolovaný sám od seba. Ako to máme chápať? A ako tej vlastnej izolácii zabrániť?

-Nedávno som sa rozprávala s profesorkou Annou Hogenovou a jedna zo zásadných vecí, ktoré pomenovala je tzv. moderná krutosť. Dnes vám nezotnú hlavu, neskončíte na hranici…ale zosmiešnia vás, zbanalizujú, dajú vám nálepku… Vnímate to podobne?

-Čo ako psychiater by ste ľuďom poradili, aby to ustáli? Prášky?

-O sebe často hlásate, že ste neprispôsobivý občan. Ešte stále to tak máte? A prečo?

-Ja vidím, že ľudia sa snažia hlavne na verejnosti všeobecne prezentovať ako veľmi prispôsobiví, aby zapadli. Nie je to ale falošné a nie je to potom aj dôvod, že to psychicky nezvládajú? Tú vlastnú faloš?

-Sme v dobe, keď na nás útočí niekoľko kríz naraz a navyše, je veľa tém, ktoré sa treba akoby NAUČIŤ a recitovať presné slová. Nedaj Boh sa pomýliť a povedať chúlostivú tému nekorektne. Ako sa z tohto celého teda nezblázniť? Pýtam sa vás ako psychiatra…

-Mnohým ľuďom sa preriedili ich celoživotné partnerstvá a priateľstvá. Sieť priateľov je však veľmi dôležitá pre spokojný a naplnený život… Ako sa vyrovnať s tým, že mnohým odišli zo života celoživotní kamaráti len kvôli rozdielnym názorom na očkovanie či opatrenia?

Verím, že rozhovor zaujme a aj pomôže.

Sledovať ho môžete priamo na YouTube…

Max Kašparů: Nerozumiem, prečo by mali mladí najprv skúšať lesbický či gay sex
V nedávnom rozhovore si v podcaste ODznova pozvala Martina Valachová k mikrofónu psychiatra a kňaza Max Kašparů. Otvorili témy okolo detí a mladých, ktorí plnia ambulancie psychiatrov tak, ako nikdy predtým. Z rozhovoru vyšlo, že mladí sú zmätení... Čítať ďalej
12 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik