Hlas vyzýva prezidentku, aby odňala poverenie ministrovi vnútra
02 | 03 | 2023 I Tibor Malý

HLAS vyzýva prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby okamžite odňala Romanovi Mikulcovi poverenie na riadenie ministerstva vnútra. 

„Tento človek je jasným víťazom vládnej súťaže o najhrubšiu kožu na tvári a má za sebou zlyhania na najmenej desať odvolaní z funkcie. Obzvlášť odporná je však jeho schopnosť zneužívať medzinárodné krízy na pochybné a protizákonné nákupy, z ktorých na hony kričí korupcia a klientelizmus. Jeho posledná kauza s nezákonným nákupom vrtuľníka v posledný deň riadneho mandátu Hegerovej vlády je však nielen domáci, ale aj ďalší medzinárodný škandál," uviedol poslanec Národnej rady a generálny manažér HLASu Matúš Šutaj Eštok.

Minister obrany SR Jaroslav Naď, minister vnútra SR Roman Mikulec a poslanec NR SR György Gyimesi (všetci OĽaNO)/TASR
Roman Mikulec
Roman Mikulec
FB/Matúš Šutaj Eštok
Roman Mikulec, minister vnútra
Roman Mikulec, minister vnútra
FB/Matúš Šutaj Eštok
@reprofoto FB Matúš Šutaj Eštok
FB/Matúš Šutaj Eštok
Roman Mikulec
Roman Mikulec, minister vnútra
Podivný nákup helikoptéry

Ministerstvo vnútra v posledný deň riadneho fungovania vlády zaobstaralo podľa medializovaných informácií bez súťaže helikoptéru Leonardo za vyše 13 miliónov eur, pretože ho vraj nutne potrebuje kvôli kríze na Ukrajine. Konkurenčná americká spoločnosť, vyrábajúca helikoptéry, napadla nákup na súde, a ten zakázal ministerstvu používať vrtuľník, kým sa nerozhodne o celej zmluve.

Posledný deň vlády, zneužitá kríza, porušený zákon a biznis za vyše 13 miliónov eur. Toto je tá transparentná protikorupčná vláda? Kde sú teraz páni Heger a Matovič?" spýtal sa Matúš Šutaj Eštok. „Podávam trestné oznámenie priamo na Špeciálnu prokuratúru, aby vyšetrila túto hanebnú kauzu, ktorá robí zo Slovenska v očiach sveta banánovú republiku," dodal poslanec.

Slovensko potrebuje jasnú myseľ

HLAS znovu pripomína, že zotrvávanie odvolanej, beznádejne neschopnej a stokrát skompromitovanej vlády Eduarda Hegera až do konca septembra je absolútne neprípustné. „Deň čo deň bude táto zúfalá vláda riešiť len svoje vzájomné spory, odchody ďalších a ďalších ministrov, a skutočné problémy ľudí ostanú opäť nepovšimnuté. Preto znovu vyzývam poslancov Národnej rady, ktorí stále bránia skoršiemu termínu volieb, aby sa spamätali a dali Slovensku čím skôr nádej na novú, stabilnú, kompetentnú a zodpovednú vládu, ktorá namiesto vlastných hádok bude pracovať pre ľudí," uzavrel Matúš Šutaj Eštok.

Heger ZNOVA PREMIÉROM?
To je väčšou motiváciou pre ľudí ísť voliť, ako rozdávanie 500 eur za hlas! Skonštatoval to na sociálnej sieti opozičný poslanec a predseda strany Život NS Tomáš Taraba v reakcii na ambície v nadchádzajúcich predčasných voľbách dočasne povereného... Čítať ďalej
02 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik