Výborný nemecký nápad!
01 | 03 | 2023 I Milan Laca

Bild: Nemecko chce do roku 2045 zakázať vykurovanie domov ropou a plynom.

Minister hospodárstva Habcek navrhuje zakázať vykurovanie naftou a plynom do roku 2045.

Smelý plán
Ako píše denník,  s odvolaním sa na návrh dokumentu, "Minister hospodárstva chce v budúcnosti zakázať vykurovanie naftou a plynom. Prvá etapa (sa môže začať) už v roku 2024. Píše sa to v návrhu zákona, ktorý majú noviny k dispozícii.
Ďalší korupčný škandál v europarlamente!
Policajti zhabali bankové účty a luxusné autá v rámci vyšetrovania europoslankyne Stefanie Zambelliovej. Talianska polícia v meste Brescia zadržala viac ako 170 000 eur od krajne pravicovej europoslankyne Stefanie Zambelliovej v rámci vyšetrovania... Čítať ďalej
28 | 02 | 2023 | Tibor Malý
Čím bud kúriť?
Podľa návrhu zákona, bude od roku 2024 povolené inštalovať len tie vykurovacie systémy, ktoré vyrábajú teplo „najmenej na 65 % z obnoviteľných zdrojov energie,“ píšu noviny. Už nainštalované vykurovacie systémy na naftu alebo plyn sa podľa návrhu, v prípade prijatia zákona, môžu používať najviac 30 rokov. Po tomto období bude prevádzka zakázaná. Teraz ich používa asi 30 miliónov nemeckých rodín, uvádza sa v článku.
Z čoho to zaplatia?
„Na jednej strane to bude veľmi, veľmi drahé, ale na druhej strane, všade nie je dostatok zdrojov na splnenie týchto úloh a cieľov,“ komentoval v denníku Axel Gedashko, predseda Nemeckého zväzu bytových domov. Podľa jeho názoru zostáva otvorená otázka, kto a ako bude tento projekt financovať, „ak od roku 2026  bude musieť byť v Nemecku každoročne vymenených viac ako milión vykurovacích systémov na fosílne palivá“.
Minister ustúpiť nechce
Habeck dúfa v podporu návrhu zákona od vládnej koalície Svetofor, počas jeho marcového prerokovania. Ako píše Bild, dve z troch koaličných strán FDP a SPD, však stále blokujú zákaz používania ropy a plynu. na vykurovanie. S príchodom tejto zimy boli nemeckí občania nútení znížiť spotrebu plynu v porovnaní s obvyklou mierou spotreby, aby sa vyhli nedostatku energie. Vo vládnych budovách bola obmedzená aj teplota.
Európske mierové peniaze dali na vojnu!
Financial Times: Borrell priznal, že EÚ porušila svoje vlastné „tabu“ o dodávkach zbraní Ukrajine. Európska únia prelomila svoje vlastné "tabu" o dodávkach zbraní pre Kyjev po vypuknutí konfliktu na Ukrajine. Vyhlásil to vysoký predstaviteľ EÚ... Čítať ďalej
27 | 02 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik