Vláda:SR darovala vlani Ukrajine vojenskú techniku a muníciu za 168 miliónov eur
01 | 03 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Slovensko darovalo v minulom roku Ukrajine vojenskú techniku a muníciu za 168 miliónov eur, čím si vytvorilo nedostatky v spôsobilostiach.

Tie boli čiastočne kompenzované v spolupráci s členskými štátmi Európskej únie a odstránia sa modernizačnými projektmi financovanými z investičných výdavkov v oblasti obrany. Vyplýva to z informácie o Národnom pláne vykonávania účasti SR v Stálej štruktúrovanej spolupráci Európskej únie 2023, ktorú zobrala vláda v stredu na vedomie.

Obranné výdavky boli vlani na úrovni vyše 1,8 milióna eur. V tomto roku by podľa materiálu mali tvoriť viac ako 2,4 milióna eur. "SR naďalej plánuje zvyšovať rozpočet na obranu s cieľom udržať výdavky na obranu na úrovni minimálne 2 percent HDP," uviedlo ministerstvo obrany.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik