Peter Pellegrini: Chaos tejto vlády svedčí o totálnej neschopnosti!
01 | 03 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Chaos, ktorý dnes predvádza vláda vo vzťahu k vojenskej pomoci na Ukrajinu len potvrdzuje jej totálnu neschopnosť. Vláda, ktorá prišla o dôveru v parlamente, už nemôže rozhodovať o tak zásadných otázkach, ako je napríklad darovanie stíhacieho letectva cudziemu štátu. Zdôraznil Peter Pellegrini v stanovisku k stíhačkam MiG-29, ktoré majú poputovať na Ukrajinu, ako pokračovanie vojenskej pomoci.

Strana Hlas - SD disponuje analýzou, ktorá jasne hovorí, že v takejto veci nemôže rozhodnúť ani parlament, pretože parlament nemá právomoc odobrať vláde túto kompetenciu a rozhodnúť za ňu.

"Nepozná to ani naša ústava ani žiadne iné zákony. Preto snaha vlády prehodiť toto rozhodnutie na parlament je absolútne scestná a aj diskusia o tom, že by to mohli urobiť poslanci uznesením je absolútne nesprávna a nie je založená na žiadnom právnom základe. Preto opakujeme, že vláda o takomto vážnom rozhodnutí nemôže rokovať, lebo už nemá mandát parlamentu a parlament to nemôže na seba prevziať, pretože mu to nedovoľuje ústava ani iné zákony tohto štátu," uviedol v stanovisku pre Hlavný denník, Peter Pellegrini, predseda strany HLAS - sociálna demokracia.

Stíhačkami MiG-29 sa informatívne zaoberala bezpečnostná rada
Bezpečnostná rada štátu sa v stredu zaoberala aj stíhačkami MiG-29. Ako uviedol dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO), nebolo prijaté žiadne rozhodnutie, išlo o poskytnutie informácie. O stave a nákladoch na migy informoval Naď... Čítať ďalej
01 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová

Peter Pellegrini chápe rozhodnutie Lengvarského, ktorý je pripravený požiadať o ukončenie poverenia viesť rezort zdravotníctva

Rozhodnutie Vladimíra Lengvarského, ktorý je pripravený požiadať o ukončenie poverenia viesť rezort zdravotníctva, len potvrdzuje, že zdravotníctvo nikdy nebolo prioritou lídra OĽANO Igora Matoviča ani dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera (OĽANO). Vyhlásil to šéf mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini. Lengvarský urobil podľa neho dobre. Myslí si, že nemal podporu od OĽANO ani Matoviča a Hegera.

"Je úplne logické, že minister, ktorý nemá podporu vlastnej politickej strany, ministra financií, predsedu vlády, nemôže vykonávať zodpovedne túto funkciu, preto si myslím, že pán minister urobil dobre, ale mal toto gesto urobiť oveľa skôr," povedal Pellegrini v stanovisku strany. "Boli sme svedkami toho, ako mu táto neschopná vláda pri každej možnej príležitosti hádzala polená pod nohy," doplnil.

Tento krok podľa neho len ukazuje, že predčasné parlamentné voľby sa mali konať skôr ako v septembri, pretože takýchto situácií môže nastať ešte veľa. Pellegrini chce pozorne sledovať, kto prevezme riadenie rezortu, keďže v ňom vníma množstvo problémov.

Lengvarský po stredajšom rokovaní vlády vyhlásil, že je pripravený podať žiadosť o ukončenie poverenia viesť rezort zdravotníctva. Heger reagoval, že ministerstvo zdravotníctva pod vedením Lengvarského v niektorých oblastiach zlyháva.

Minister zdravotníctva Vladimír LENGVARSKÝ KONČÍ!
Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) je pripravený podať žiadosť o ukončenie poverenia viesť Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR. Vyhlásil to po stredajšom rokovaní vlády. "Rád by som oznámil, že vzhľadom na situáciu, ktorá je v poslednom čase, a... Čítať ďalej
01 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik