Monika Kozelová (OĽaNO) vyhlásila: Fica a spol. zožeriem za živa
01 | 03 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Teším sa na mimoriadny výbor pre kultúru a médiá k RTVS, kde chce Fico a spol. riešiť Sobotňajšie dialógy. ZOŽERIEM ICH ZAŽIVA!" Uviedla na sociálnej sieti Monika Kozelová, poslankyňa NR SR za hnutie OĽaNO, ktorá sa hlási k demokratickému krídlu OĽaNO a možnosť komentovať príspevky na sociálnej sieti má zablokované. 

"Čo tu oni šibrinkujú s politikou? Čo tu tlačia na vedenie RTVS?" Kladie Kozelová otázku aktuálne najsilnejšej opozičnej strane SMER - SD.

"Ohlásili ako hosťa Kéryho? OHLÁSILI! Oznámili dramaturgovi, že Kéry nepríde? NEOHLÁSILI! Ohlásili, že miesto neho príde ten, ktorého meno sa nevyslovuje? NEOHLÁSILI! Dopratal sa Blaha na poslednú chvíľu? DOPRATAL! Bola moderátorka aj celý výrobný štáb pripravení na ďalšieho a hlavne iného hosťa? NEBOLI! Mohol sa Kéry pripojiť cez telefón alebo Zoom? MOHOL! Čo si Smer myslí, že živé vysielanie je ako vbehnúť s hnačkou na záchod? To kde videli!" Kričí Kozelová.

"To ako keby ste prišli do automobilky Volvo k pásu a dovliekli vám diely na Trabanta," vysvetľuje ďalej.

"Do živého vysielania sa moderátor na hostí minimálne deň pripravuje! Pripravené otázky a okruhy sú presne cielené na konkrétnych hostí a to nielen tie samostatné, ale najmä tie prienikové. Ak hosť v stanovený čas nepríde a na poslednú chvíľu tam vbehne iný hosť, ako tento Putinov kamoš, nemusí sa stihnúť vyladiť technika, čo je tiež dosť podstatná záležitosť," zdôrazňuje Kozelová.

Pre Roberta Fica a ďalších zo strany SMER - SD, má odkaz!

"Vy, z tých vyšších lavíc, keď netušíte, kde je sever, odporúčam kompasy. Časy, keď ste všetko mohli, je aktuálne v prdeli, tak sa s tým zmierte! Zmierte sa aj s tým, že aj verejnoprávne médium má uvoľnené ruky a nikto zo spravodajstva nebude skákať, ako vy budete pískať. Zmierte sa s tým, že nie vy, ale dramaturgia bude nastavovať kto, kedy a k akej téme bude diskutovať! Myslím, že ste počas tohto volebného obdobia dostali toľko priestoru, až z toho polovica národa zblbla," rozhorčuje sa Kozelová.

"Nech vás teší, že ešte stále máte Facebook, kde sa pokojne viete vyvracať, tak ako je to vám vlastné. A POVEDZTE TÝM VAŠIM UŽITOČNÝM IDIOTOM, ČO SA SMRŤOU VYHRÁŽALI MODERÁTORKE, ŽE TÝCH UŽ RIEŠI PROKURATÚRA AJ POLÍCIA. Nech sa pripravia a prípadne nech majú zbalené, pôjde sa rodiť," konštatovala v závere príspevku na sociálnej sieti Kozelová.

Verbálnymi útokmi na novinárov a legislatívnymi možnosťami ochrany pracovníkov médií sa v utorok (28. 2.) zaoberal Výbora Národnej rady SR pre kultúru a médiá. Iniciovanie mimoriadneho rokovania so začiatkom o 12.30 h oznámil predseda parlamentného výboru Kristián Čekovský.

"Na rokovaní sa zúčastní minister spravodlivosti Viliam Karas, štátny tajomník Ministerstva kultúry (MK) SR Radoslav Kutaš, prezident Policajného zboru (PZ) SR Štefan Hamran, generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj a riaditeľka sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Anna Sámelová," informoval Čekovský.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) začala trestné stíhanie vo veci vyhrážok voči redaktorke RTVS Marte Jančkárovej. Vec vyšetruje ako trestný čin nebezpečného vyhrážania. K výhražným e-mailom a telefonátu došlo podľa RTVS po minulotýždňovej relácii Sobotné dialógy, ktorej hostkou bola prezidentka SR Zuzana Čaputová, a po relácii odvysielanej 25. februára, do ktorej sa dostavil namiesto pozvaného politika Smeru-SD Mariána Kéryho nepozvaný politik Smeru-SD Ľuboš Blaha, čo RTVS odmietla a uplatnila štandardný postup tzv. prázdneho kresla.

SMER SD reaguje

"Vyhukujú, že sme extrém a zakazujú nám vstup do médií. Včera (28.2.) na kultúrnom výbore sa to krásne ukázalo. Prišli sme piati poslanci Smeru a rozobrali sme ich tam na šrobiky - aj toho ich premotivovaného gestapáčika Hamrana. Novinári, ktorí tam došli v masovom počte, odišli s dlhým nosom. A tak si z frustrácie aspoň vybili zlosť vo večerných správach a Markíza povedala, že Blahovi praskli nervy a tak museli prerušiť výbor. Čisté klamstvo - ako vždy. Výbor prerušovali nepretržite, pretože im nefungovala technika. A nervy strácal jedine predseda výboru z eštebáckej frakcie OĽaNO, budajovec Čekovský," priblížil dianie na kultúrnom výbore Blaha.

 

Facebook@Monika Kozelová (OĽaNO), poslankyňa NR SR
Facebook@Monika Kozelová (OĽaNO), poslankyňa NR SR
Facebook@Monika Kozelová (OĽaNO), poslankyňa NR SR
Facebook@Monika Kozelová (OĽaNO), poslankyňa NR SR
Facebook@Monika Kozelová (OĽaNO), poslankyňa NR SR
Facebook@Monika Kozelová (OĽaNO), poslankyňa NR SR
Facebook@Monika Kozelová (OĽaNO), poslankyňa NR SR
Facebook@Monika Kozelová (OĽaNO), poslankyňa NR SR
Facebook@Monika Kozelová (OĽaNO), poslankyňa NR SR

 

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik