Igor Matovič filozoficky! O nenávisti, úplatných novinároch, dilinách a inom
01 | 03 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Dobrý a zlý novinár," začína Igor Matovič (OĽaNO), filozofické okienko o dobe falošnej, o slovenských médiách, o nenávisti, úplatných novinároch a o inom. Dnes pridal aj malé "...ups," v ktorom komentuje najnovšiu novinku v oblasti médií.

Rekordná nedôvera v médiá

Igor Matovič je presvedčený, že žijeme dobu falošnú v ktorej nie je podstatná pravda a spravodlivosť, ale kľúčové je zdanie. Za novinársky preukaz sa podľa neho skrývajú ľudia, ktorí so schopnosťou byť spravodlivý či hľadať pravdu nemajú za máčik nič spoločné.

"...A tak robia veľmi zlé meno celej novinárskej obci a preto ľudia na Slovensku európsky rekordne nedôverujú novinárom a rekordne svetovo veria hoaxom a konšpiráciám,"vysvetlil Matovič.

"Pri iných povolaniach to trh vyrieši. Nikto nebude živiť statika, ktorému padajú budovy a nikto normálny nebude kryť lekára, ktorý úmyseľne zabíja ľudí. Bohužiaľ, v slovenských médiách to neplatí," dodal Matovič

Predseda hnutia OĽaNO tvrdí, že aj keď to poctivci medzi nimi vidia, netrúfnu sa ani ozvať, lebo by ich spomedzi seba vytlačili na okraj živoriť. A vyhlasuje, že výraznú väčšinu slovenských médií vlastnia oligarchovia, ktorí majú svoje zvrhlé záujmy. Záujmy, do ktorých im nezapadá jeho hnutie, ktoré podľa neho zásadne zo spoločného nekradne a radšej dáva rodinám s deťmi.

"A to je skutočný dôvod až živočíšnej nenávisti zo strany úplatných novinárov, ktorú voči mne a OĽANO odo dňa volieb šíria. Kazíme biznis ich chlebodarcom, tak treba zneužiť silu médií a kazítko so skorumpovaného systému vytlačiť von."

Markíza si nadbieha na ŠKANDÁL! Pripustila manipuláciu pri hlasovaní
Televízia Markíza sa roky stavia do pozície strážcu demokracie na Slovensku. Po nedeľnom hlasovaní v relácii Na telo s Michalom Kovačičom, ktorá sa vysiela naživo, však na ňu padlo podozrenie s manipuláciou s hlasovaním. Hosťami boli odvolaný... Čítať ďalej
28 | 02 | 2023 | Eka Balašková

Na úplnom dne

Tieto dni podľa neho neváhajú niektorí z novinárov skĺznuť k úplnému dnu. "Najprv jeden dilino začal deň po 5tom výročí šíriť, že podľa matoviča je dobrý novinár len mŕtvy novinár … a teraz iná trúba robí mňa zodpovedného z útokov Blahových trolov voči Jančkárovej … a to akurát tá, ktorá samotnou Jančkárovou pohŕda, lebo nechce hrať podľa ich manipulatívnych pravidiel “hry” … tá, ktorá sa svojej kolegine zastala až po troch dňoch od útoku," uviedol Matovič.

Líder OĽaNO tvrdí, že má rád rovných ľudí. Kriváci sú mu odporní. Na ulici. V politike. Medzi novinármi. "Mám rád čisté duše, možno nie na oko dokonalé, ale úprimné, ktoré svoje svedomie nepredajú ani za tristo stieborných."

AI, Getty Images

Miesto novinárov umelá inteligencia

No pre Igora Matoviča a mnohých ďalších predstaviteľov (nielen) slovenskej politickej scény prišla z Nemecka veľmi povzbudzujúca správa. Generálny riaditeľ spoločnosti Axel Springer Mathias Döpfner varuje, že AI (umelá inteligencia) môže „jednoducho nahradiť“ väčšinu novinárskych pracovných miest. Varovanie prišlo, keď spoločnosť znížila nezverejnený počet pracovných miest, pretože jej cieľom je zlepšiť svoje ročné výsledky o viac ako 100 miliónov dolárov za tri roky, informuje Breitbart.

Axel Springer je jedna z najväčších mediálnych spoločností na svete. Vlastní Bild, najrozšírenejší európsky bulvárny denník, nemecké noviny Die Welt, ako aj Politico v USA a Business Insider. „Dôjde k výraznému zníženiu počtu pracovných miest v oblastiach výroby, úpravy, korektúry a administratívy,“ uvádza sa v liste generálneho riaditeľa.

"… už sa aj tá bájna umelá inteligencia odmieta len tak nezaujato prizerať na “objektívnu” žurnalistiku. A tak nám správy budú písať stroje … bez manipulácií a lží. Ups," reagoval na novinku líder OĽaNO Matovič.

Farkašovský: Nová Naďova mantra - VIEM, ALE NEPOVIEM
Dlhoročný moderátor a politik Karol Farkašovský už pár týždňov čaká, že sa niekto z našich novinárov opýta, ktoré krajiny už pred nami poslali svoje bojové lietadlá Ukrajine. Moderátor v Ta3 sa nechal oblafnúť odpoveďou Juraja Krúpu, že „sú“ také... Čítať ďalej
01 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik