FBI tvrdí, že pandémiu "s najväčšou pravdepodobnosťou" spôsobil únik z laboratória v Číne
01 | 03 | 2023 I Gabriela Fedičová

Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie usudzuje, že pandémiu koronavírusu "s najväčšou pravdepodobnosťou" spôsobil únik z laboratória v čínskom meste Wu-chan. Uviedol to v rozhovore pre americkú televíziu Fox News zverejnenom v noci na stredu riaditeľ tohto amerického vyšetrovacieho orgánu Christopher Wray. 

Informovala agentúra DPA.

"FBI už nejaký čas usudzuje, že za vznikom pandémie je s najväčšou pravdepodobnosťou možný laboratórny incident vo Wu-chane," uviedol Wray.

Práve vo Wu-chane v Číne sa koronavírus vyskytol prvýkrát, v roku 2019.

FBI sa podľa Wray-a domnieva, že celosvetovú pandémiu, "ktorá zabila milióny Američanov", spôsobil "možný únik z laboratória kontrolovaného čínskou vládou".

Zdôraznil, že vyšetrovanie stále prebieha a v súčasnosti tak nemôže poskytnúť "celý rad bližších informácií, ktoré sú tajné". 

Šéf FBI zároveň obvinil Čínu, že "robí všetko, čo je v jej silách, aby prekazila a zahmlila" snahy Spojených štátov a iných krajín, ktoré chcú zistiť viac o pôvode pandémie koronavírusu.

Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie usudzuje, že pandémiu koronavírusu "s najväčšou pravdepodobnosťou" spôsobil únik z laboratória v čínskom meste Wu-chan. Uviedol to v rozhovore pre americkú televíziu Fox News zverejnenom v noci na stredu riaditeľ tohto amerického vyšetrovacieho orgánu Christopher Wray, informovala agentúra DPA.

Wray ďalej uviedol, že FBI sa domnieva, že celosvetovú pandémiu, "ktorá zabila milióny Američanov", spôsobil "možný únik z laboratória kontrolovaného čínskou vládou".

Šéf FBI zároveň obvinil Čínu, že "robí všetko, čo je v jej silách, aby prekazila a zahmlila" snahy Spojených štátov a iných krajín, ktoré chcú zistiť viac o pôvode pandémie koronavírusu.

Čínska vláda zatiaľ podľa portálu Mandiner na Wrayove komentáre nereagovala. V pondelok (27.2.) však boli zamietnuté správy, že americké ministerstvo energetiky sa tiež domnieva, že Covid-19 mohol uniknúť z laboratória, informuje portál Mandiner.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik