Edo je bezdomovcom, Jaro božstvom v Indii a Monika s etikou pračloveka
01 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Aj keby sa kto ako snažil, nikto nedokáže za celý život to, čo OĽaNO za pár dní. Jeho šéf nám chce dať 500 eur, ak pôjdeme voliť, ale na druhej strane maká na tom, aby nám každé natankovanie paliva stálo raz toľko. Jeho dočasne trvalý premiér sa stal straníckym bezdomovcom a jeho tepláková parlamentná a demokraticky platformová poslankyňa sa rozhodla oponentov "žrať zaživa". Od nedávno ešte pomerne decentnej psychiatrie sa hnutie posunulo pod most a do jaskyne obyčajných praľudí a nezávislých mäšožravcov.

„Založte Spoločnosť poctivých ľudí, a všetci zlodeji budú v nej.“ Znie  výrok francúzskeho filozofa prvej polovice minulého storočia Alaina Finkielkrauta. Často sa zaoberal vzťahom súvislostí v spôsobe myslenia, vyjadrovania a kultúrou či nekultúrnosťou jedinca. A je naozaj kuriózne, že sociétu nekultúrnych, necivilizovaných a svojim spôsobom mentálne zaostalých lúpeživých jedincov nazval "Spoločnosťou poctivých ľudí, ktorej všetci členovia sú zlodeji".

Edo pod most

Dočasne takmer natrvalo fungujúci premiér v demisii a oficiálne s obmedzeniami mieri neobmedzene pod stranícky bezdomovecký most. Týždeň čo týždeň nám odkazuje, že "už budúci týždeň" sa dozvieme, kam sa zberá po odchode z OĽaNO. A medzitým sa jeho stranícke cieľové destinácie rozpadajú ešte pred spájaním ako rádioaktivita v Černobyle. Guru slovenského politického spájania x-krát prefarbených politických miniatúr, Eduard Heger, na svojej ceste na ním vysnené nové stranícke výslnie pláva oceánmi slovenskej "demokratickej" politiky ako Bludný Holanďan. Voličské prúdy ho zjavne zanesú pod most, kde si môže rozložiť zopár igelitiek a nejakú tú škatuľu, hoci aj od vodky. Určite tam nebude sám. Bude to vskutku veľké táborisko.

Jaro, indický brahman

Vypracoval sa Jaro, fakt.  Brahman je príslušník najvyššej hinduistickej kasty v Indii. Za púhych tridsať minút televíznej relácie mu tamojší veriaci vďačne pošlú desaťtisíce hlasov a raz ich možno budú milióny. Tak, ako kedysi istý boľševik na straníckej schôdzi prednášal straníckym nevercom - "súdruhovia, je nás viac ako polovica, ale raz nás bude tretina, čo to táram, štvrtina, desatina nás raz bude!" Jaro ťahá zatiaľ káru s Edom. Ale byť Edom, veľmi by som na ten dvojzáprah nevsádzal. Militarizmus vo svete je v kurze a politrukov tam v ňom vždy dobre zaplatia. Ale vraj bude mať zastávku na čele ministerstva zdravotníctva. Aké symbolické, minister vojny.

Monika do jaskyne

Monika prepisuje dejiny. V spoločenstvách jaskynných ľudí sa vždy o potravu staralo mužské pohlavie. Vtedy boli iba dve, takže to ženské šilo, varilo a držalo hubu. Pripomínam, vtedy. Ak nie, žienky dostali po hlave kyjakom. Dnes je to už inak, dnes niektoré ženy, zástupkyne to niektorých voličov, čiže ľudu pospolitého v parlamente, svojich súperov žerú "zaživa". A tak tu po ére debilizmu, ako ju nazval Robert Fico, vítame aj éru kanibalizmu. A spoločenského troglodyzmu. Éru obyčajných jaskynných ľudí a nedocenených osobností. Možno iba ponúknuť tip na knižku "Odprírodnené zvietratá" od autora Vercrosa, vydali ju už veľmi dávno Mladé letá.

Zuzana na pustom ostrove

Nejak sa prihodilo, že tam stroskotala. Posiela odtiaľ správy vo fľaškách v znení "zastavte tú legislatívnu smršť", všetko citlivo vníma, ale keďže je na pustom ostrove vo svojom paláci v centre Bratislavy, nič odtiaľ neovplyvní. Dáva ultimáta, ktoré nevyžaduje plniť a škoda, že si najnovšie neberie príklad z Mikiho. Ten si z ničoho nič vzal svoj modrý bicykel a odfrčal na ňom bohvie kam. Možno ukázať sa do Srbska. Tam pred 24 rokmi začali Amíci aj s jeho súhlasom zhadzovať na obyvateľstvo mierové bomby. Dúfajme, že september na Slovensku bude skôr, ako sa niekto rozhodne robiť takúto "ľudskú" politiku na Slovensku.

Nuž a zostáva už iba citovať Moniku: "Časy, keď ste všetko mohli, je aktuálne v prdeli, tak sa s tým zmierte! " Viem, nevyberavé slová, ale Monikine. Neprekvapujú.

Monika Kozelová (OĽaNO) vyhlásila: Fica a spol. zožeriem za živa
"Teším sa na mimoriadny výbor pre kultúru a médiá k RTVS, kde chce Fico a spol. riešiť Sobotňajšie dialógy. ZOŽERIEM ICH ZAŽIVA!" Uviedla na sociálnej sieti Monika Kozelová, poslankyňa NR SR za hnutie OĽaNO, ktorá sa hlási k demokratickému krídlu... Čítať ďalej
01 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik