Sledujú celý svet?
01 | 03 | 2023 I Milan Laca
Sullivan: Biden chce rozšíriť úplné elektronické sledovanie cudzincov mimo územia USA.
 
Americký prezident Joe Biden chce predĺžiť paragraf 702  federálneho zákona o sledovaní. Umožňuje úplné elektronické sledovanie cudzincov mimo USA. Jeho platnosť uplynie v decembri 2023. Vyhlásil to poradca Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan.
Kontrola všetkých
Administratív prezidenta  Bidena a viceprezidentky Harrisovej v Kongrese dôrazne podporuje § 702, zákona o dohľade nad cudzími spravodajskými službami. Vďaka nemu môžu sledovať  jednotlivé cudzie osoby mimo územia Spojených štátov. Cieľom je získať spravodajské informácie vrátane tých, ktoré sa používajú na boj proti medzinárodnému terorizmu a boj proti kybernetickým hrozbám.
MOSKVA - USA, STOP jadrovej spolupráci!
Ruský prezident Vladimir Putin podpísal zákon o pozastavení účasti Ruska na Zmluve o obmedzení strategických zbraní (START) so Spojenými štátmi. Dokument vstúpil do platnosti dňom jeho oficiálneho zverejnenia. O obnovení účasti Ruska na STARTe... Čítať ďalej
28 | 02 | 2023 | Milan Laca
Mimoriadne dôležitý
"Paragraf 702 sa ukázal ako základný kameň národnej bezpečnosti USA. Táto autorita je neoceniteľným nástrojom, ktorý naďalej chráni Američanov každý deň. Je kľúčová pre zabezpečenie toho, aby americké obranné, spravodajské a policajné orgány mohli reagovať na hrozby zo strany Čínskej ľudovej republiky, Ruska, zločinných kybernetických aktérov, teroristov a tých, ktorí snažia poškodiť našu kritickú infraštruktúru", píše sa v návrhu.
Mimoriadna dôležitosť
"Opätovné schválenie § 702 a iných ustanovení FISA, ktorých platnosť sa končí, je pre administratívu najvyššou prioritou. Požiadal som hlavného zástupcu poradcu pre národnú bezpečnosť Jona Finera, aby koordinoval úsilie o opätovnú autorizáciu pre Biely dom v úzkom partnerstve s ministerstvom spravodlivosti, úradom riaditeľa národnej spravodajskej služby a ďalšími federálnymi partnermi, keďže konštruktívne spolupracujeme s Kongresom, zachovať tento základný nástroj na ochranu Spojených štátov, napísal Sulliven.
Trump: Zavrieť spolu Zelenského s Putinom a otĺkať im hlavy, kým nepochopia"
Donald Trump vydesil provojnových propagandistov. „Nie, Rusko to nebolo.“ Povedal okrem mnohého iného na adresu sabotáže plynovodu Nord Stream pre v USA obľúbený televízny program amerického komentátora Glenna Becka. Debatu spracovali české... Čítať ďalej
27 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik