Pôjdu vojaci EÚ bojovať na Ukrajinu?
28 | 02 | 2023 I Milan Laca

Maďarský premiér Orbán sa obáva vyslania vojakov z jednej z krajín EÚ na Ukrajinu.

Predseda vlády  Viktor Orbán vyjadril znepokojenie nad možným vyslaním vojakov jednej z krajín EÚ na účasť v ukrajinskom konflikte.
Hrozba 

"Vojna v našom regióne trvá už rok. Je to zlé pre celý svet. Európa sa krôčik po krôčiku dostáva do vojny. Krajiny posielajú tanky, už začali hovoriť o vyslaní stíhačiek a ak to takto pôjde ďalej, nájdu sa takí, ktorí pošlú vojakov,“ cituje Portfólio Orbána.

MOSKVA - USA, STOP jadrovej spolupráci!
Ruský prezident Vladimir Putin podpísal zákon o pozastavení účasti Ruska na Zmluve o obmedzení strategických zbraní (START) so Spojenými štátmi. Dokument vstúpil do platnosti dňom jeho oficiálneho zverejnenia. O obnovení účasti Ruska na STARTe... Čítať ďalej
28 | 02 | 2023 | Milan Laca

Nie sankciám
Budapešť  sa od začiatku konfliktu dôsledne stavia proti sankciám na ruské energetické zdroje a dodávkam  zbraní Ukrajine. Začiatkom marca minulého roka parlament vydal dekrét o zákaze vysielania vojenskej techniky Ozbrojeným silám Ukrajiny z maďarského územia. Minister zahraničných vecí Péter Szíjartó vysvetlil, že republika sa snaží zabezpečiť územie Zakarpatska, kde žijú etnickí Maďari, keďže dodávka zbraní by z tejto oblasti urobila legitímny vojenský cieľ.
Čo bude s Ukrajinou?

"Ukrajina môže zaniknúť ako štát bez návratu k hraniciam z roku 1991, povedal Mihailo Podoljak, poradca úradu prezidenta republiky." Cituje ho denník Strana.ua. "Nemôžeme si dovoliť zopakovať rok 2014. Pretože potom nebudeme existovať. V takom prípade musíme priznať svoju nemohúcnosť a povedať, že sme prehrali. Pretože bez víťazstva, bez hraníc z roku 1991 a bez následnej transformácie Ruska, Ukrajina o pár rokov zmizne. Ľudia sa nevrátia, nebudú peniaze, nikto nás nepodporí,“ povedal Podoljak a dodal, že "Ukrajinci by mali byť pripravení pokračovať v boji".

Donútia na koniec Kyjev rokovať?
Bild: Západ chce prinútiť Ukrajinu rokovať s Ruskom v prípade vojenského zlyhania. Západ vyvinie tlak na Kyjev, aby ho prinútil k mierovým rozhovorom s Moskvou, ak sa ukrajinským silám do jesene nepodarí dosiahnuť zmysluplný pokrok. Napísal to ... Čítať ďalej
27 | 02 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme