Nie a nie trafiť správny gombík, aj keď by ako chceli
28 | 02 | 2023 I Ivan Brožík/TA SR

Až je ich človeku ľúto. Všetci chcú predčasné voľby v júni, aspoň tak to tvrdia verejne, ale nie a nie otvoriť parlamentnú chôdzu k tomuto bodu programu. Poslanci neboli uznášaniaschopní, schôdzu skúsia otvoriť na ďalší pokus. Informuje TA SR.

Poslanci Národnej rady neboli v utorok ráno uznášaniaschopní. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) preto vyhlásil hodinovú prestávku. Následne sa parlament opäť pokúsi otvoriť mimoriadnu schôdzu k skoršiemu termínu predčasných volieb. 

Ani včera, ani dnes, zjavne nikdy

Rokovanie inicioval opozičný Smer-SD, pod návrh sa podpísali aj nezaradení poslanci okolo Tomáša Tarabu. Schôdza sa mala začať už v pondelok (27. 2.), plénum však nebolo uznášaniaschopné.


Smer-SD žiada, aby parlament rozhodol o skrátení volebného obdobia tak, aby sa predčasné voľby konali 24. júna a nie na konci septembra. Argumentuje, že vláda s obmedzenými kompetenciami nie je oprávnená, a tým ani schopná plniť základné úlohy a zabezpečovať riadny chod ústavných orgánov. Zároveň chce presadiť uznesenie, ktorým má parlament vysloviť nesúhlas s odovzdaním bojových lietadiel MiG-29 Ukrajine.

P. Kmec: Naďov ARMAGEDÓN
Dočasne poverený minister obrany SR Jaroslav Naď zasadol do svojho kresla 21.03.2020. V tom čase ho mainstream označoval ako "ministra s veľkým potenciálom" a dokonca sa tvrdilo, že sa javí ako prvý minister obrany na ktorého Slovensko bude ešte... Čítať ďalej
27 | 02 | 2023 | Tibor Malý

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik