Milan Uhrík: Žiadame vysvetlenie, čo vlastne vláda chce? (VIDEO)
28 | 02 | 2023 I Eka Balaskova

Milan Uhrík (hnutie Republika) je rozhorčený z toho, kam smeruje aktuálne dianie v oblasti slovenského zapájania sa do konfliktu na Ukrajine a v mene občanov žiada od kompetentných členov vlády. Tí sa totiž do NR SR chystajú predložiť návrh pre Slovensko závažného dokumentu.

Upozorňuje, že kým na začiatku konfliktu sme na Ukrajinu dodávali muníciu a zbrane, všetko smeruje k misii slovenských vojakov k východnému susedovi. Republika preto žiada vysvetlenie od odvolaného ministra obrany a premiéra, na čo sa majú občania pripraviť.

Postup je jasný

Uhrík upozorňuje na to, že najskôr Slovensko na Ukrajinu posielalo muníciu a zbrane, začiatkom roka Okresné úrady nacvičovali mobilizáciu a potom mu v NR SR premiér vysvetlil, že „samozrejme pán Uhrík, keď príde požiadavka zo západu, tak našich vojakov na Ukrajinu vyšleme.", hovoríme o Migoch, ktoré treba vyslať na Ukrajinu a teraz prichádza uznesenie vlády o vojakoch vysielaných na Ukrajinu.

„Tak sa pýtame ministra obrany a premiéra, čo tieto dokumenty majú znamenať, čo si o tom majú občania myslieť? Chystá sa slovenská vláda skutočne posielať slovenských chlapov na Ukrajinu? Chystá sa zapojiť Slovensko do vojny?“

A je to tu: Baránek zbiera podpisy pod novú stranu (VIDEO)
Že sa RNDr. Ján Baránek chystá založiť nový politický subjekt, nie je žiadna novinka. Všetko však má svoj čas a zdá sa, že teraz dozrel aj ten na Zdravý rozum – kresťanské a konzervatívne hnutie. Tak znie názov strany, ktorú Baránek zakladá. Vo... Čítať ďalej
28 | 02 | 2023 | Eka Balašková

O aký dokument ide?

„Podľa tohto návrhu má Slovensko pomôcť zabezpečiť Ukrajine dostatok príslušníkov ozbrojených síl. Najskôr výcvikom na slovenskom území, a následne na základe vývoja situácie a vhodných bezpečnostných podmienok by misia mohla byť v budúcnosti presunutá na územie Ukrajiny,“ informoval Milan Uhrík na nedávnej tlačovej besedee.

Milan Uhrík: Týmto nás reálne zatiahnete do vojny! (VIDEO)
Vo štvrtok, 23. februára zvolal rýchlu tlačovú besedu predseda hnutia Republika, Milan Uhrík. Témou bolo uznesenie vlády Slovenskej republiky k návrhu na vyslanie príslušníkov Ozbrojených síl (OS) SR do asistenčnej misie EÚ pre Ukrajinu. Milan... Čítať ďalej
23 | 02 | 2023 | Eka Balaškova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme