Markíza si nadbieha na ŠKANDÁL! Pripustila manipuláciu pri hlasovaní
28 | 02 | 2023 I Eka Balašková

Televízia Markíza sa roky stavia do pozície strážcu demokracie na Slovensku. Po nedeľnom hlasovaní v relácii Na telo s Michalom Kovačičom, ktorá sa vysiela naživo, však na ňu padlo podozrenie s manipuláciou s hlasovaním. Hosťami boli odvolaný minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) a Juraj Blanár (Smer-SSD).

Po zverejnení výsledku hlasovania, ktoré dopadlo vysoko v prospech ministra Naďa (cez 20-tisíc hlasov oproti Blanárovým ôsmim tis. hlasom), sa však ozvalo množstvo divákov, ktorí si sťažovali, že im nefungovalo hlasovanie.

Riaditeľ to potvrdil

Robert Fico na tlačovej besede potvrdil pondelkový telefonát riaditeľa TV Markíza Setteleho riaditeľovi tlačového odboru Smeru, Mažgútovi.

„Nebudeme komentovať, ako vysvetľuje riaditeľ Settele, čo sa stalo pri hlasovaní. Okamžite oznámil, že už hlasovania v Markíze nebudú. Ďakujeme. Najprv dezoláti, potom sme boli svedkami inteligentných výlevov redaktorov Markízy na našich tlačových konferenciách a teraz zrazu oficiálne skonštatovanie, že došlo k manipulácii v hlasovaní,“ uviedol R. Fico.

Drahá Markíza, prepáč, ale Vaše ospravedlnenie sa za manipuláciu hlasovania v neprospech strany SMER - SSD neberiem, napísal Fico na sociálnej sieti.

Televízia to priznáva

„Počas vysielania relácie Na telo môžu diváci a diváčky poslať len jeden hlas z jednej IP adresy a musia použiť technológiu reCAPTCHA, aby bolo isté, že ide o hlas od skutočného živého človeka a nie od hlasovacieho robota,“ vysvetľuje TV Markíza s tým, že technológia patrí spoločnosti Google. Tá tento spôsob využíva aj na overovanie pri prihlasovaní sa do účtu.

"V nedeľu bolo na servery doručených štyrikrát viac hlasov ako zvyčajne. Naše bezpečnostné systémy identifikovali obrovské množstvo niekoľkých desiatok tisícov neplatných hlasov, pri ktorých buď reCAPTCHA nebola správne vyriešená niekoľkokrát za sebou, alebo išlo o hlasy z už použitých IP adries. Napriek vysokému percentu zablokovaných neférových hlasov Markíza, žiaľ, nemôže stopercentne vylúčiť, že minimálne čiastočne systémom prešli aj takéto hlasy, pochádzajúce z organizovaného hromadného hlasovania zo zahraničia," informuje televízia.

Minister obrany Naď o MiG 29, ale aj o politickej budúcnosti! Naďovi oponoval Juraj Blanár zo SMER - SD
Dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) odmieta, že by slovenské stíhačky MiG-29 už boli na Ukrajine. Ako zároveň zopakoval, Slovensko je pripravené migy poskytnúť za adekvátnu náhradu. V prípade konkrétnej dohody návrh predloží vláde... Čítať ďalej
26 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Hlasovať sa nebude

„Niekto si na manipuláciu hlasovania objednal externé ľudské zdroje, služby, ktoré sa dajú kúpiť zo zahraničia, napríklad z Indie," doplnila televízia s tým, že od najbližšej relácie bude hlasovanie v spornej relácii pozastavené. Týmto rozhodnutím sa chcú vyhnúť podozreniam z manipulácie.

„Chceme, aby nám naši diváci a diváčky dôverovali, najmä v súvislosti s blížiacimi sa predčasnými parlamentnými voľbami. Keďže naši odborníci na IT bezpečnosť nedokážu zaručiť, že takýto masívny platený útok na obídenie a manipuláciu nášho hlasovacieho systému sa už nikdy nebude opakovať, rozhodli sme sa hlasovanie pozastaviť. Je nám ľúto, že nateraz nemôžeme ponúkať tento interaktívny nástroj spätnej väzby, mnohí diváci a diváčky ho oceňovali. Nie je však mysliteľné, aby sme poskytovali platformu pre takéto nečestné útoky,“objasnil riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky TV Markíza, Henrich Krejča.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Milan Uhrík: Žiadame vysvetlenie, čo vlastne vláda chce? (VIDEO)
Milan Uhrík (hnutie Republika) je rozhorčený z toho, kam smeruje aktuálne dianie v oblasti slovenského zapájania sa do konfliktu na Ukrajine a v mene občanov žiada od kompetentných členov vlády. Tí sa totiž do NR SR chystajú predložiť návrh pre... Čítať ďalej
28 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik