Ďalší korupčný škandál v europarlamente!
28 | 02 | 2023 I Tibor Malý

Policajti zhabali bankové účty a luxusné autá v rámci vyšetrovania europoslankyne Stefanie Zambelliovej. Talianska polícia v meste Brescia zadržala viac ako 170 000 eur od krajne pravicovej europoslankyne Stefanie Zambelliovej v rámci vyšetrovania zneužitia finančných prostriedkov Európskej únie určených pre jej asistentov v parlamente, oznámila v pondelok Európska prokuratúra (EPPO).

Polícia koná

Prokuratúra odhaduje, že údajný podvod odčerpal z rozpočtu Európskej únie viac ako 172.000 Eur. Talianska finančná polícia vykonala príkaz na zhabanie majetku. Vrátane luxusných áut a zmrazenie bankových účtov.

Vyšetrovanie sa sústreďuje na štyroch asistentov pracujúcich v Taliansku pre Zambelliovú, ktorá  je členom výboru pre zamestnanosť. Väčšinu svojej kariéry strávila v miestnej politike v lombardskom meste Salò, kde bola zástupkyňou starostu, a nedávno neúspešne kandidovala na členku regionálnej rady v Lombardii.

Mobilizácia po ukrajinsky(VIDEO)
The Economist: Ukrajinská mobilizácia sa uskutočňuje s obrovským porušovaním zákona, píšu britské noviny. Podľa novín, vojenskí komisári využívajú každú príležitosť na povolanie obyvateľov do armády. Autori článku sa napríklad podelili o... Čítať ďalej
28 | 02 | 2023 | Milan Laca

Hovorca EPPO uviedol, že prípad nemá nič spoločné s Katargate, samostatným korupčným škandálom, ktorý hýbe Európskym parlamentom. Podľa talianskych zákonov nebolo pre zabavenie potrebné zbaviť Zambelliho poslaneckú imunitu, uviedol hovorca. Neboli vznesené žiadne formálne obvinenia.

"Štyria zamestnanci nevykonávali činnosti súvisiace s funkciou, na ktorú boli najatí, alebo ich vykonávali len čiastočne, čím nepravdivo dokumentovali svoje činnosti Európskemu parlamentu," uvádza sa vo vyhlásení EPPO .

Dodala, že Zambelli je „úzko spojená“ najmenej s jedným zo štyroch ľudí, ktorých najala, a tvrdí, že mala z podvodu priamy prospech.

Vo vyhlásení zverejnenom na Facebooku Zambelli povedala: „Chcem poukázať na to, že ani ja, ani moji spolupracovníci sa nedopustili ničoho nezákonného. Naša práca sa vždy vyznačovala maximálnou lojalitou a transparentnosťou voči inštitúciám a kolektívu.

Eva Kaili, bývalá podpredsedníčka Európskeho parlamentu, ktorá v súčasnosti čelí predbežnému obvineniu z prevzatia hotovosti z Kataru výmenou za ovplyvňovanie, nedávno podala odvolanie proti žiadosti EPPO o zbavenie imunity pre údajné nezrovnalosti v platoch asistentov.

P. Kmec: Naďov ARMAGEDÓN
Dočasne poverený minister obrany SR Jaroslav Naď zasadol do svojho kresla 21.03.2020. V tom čase ho mainstream označoval ako "ministra s veľkým potenciálom" a dokonca sa tvrdilo, že sa javí ako prvý minister obrany na ktorého Slovensko bude ešte... Čítať ďalej
27 | 02 | 2023 | Tibor Malý