Putin vyznamenal herca Stevena Seagala
27 | 02 | 2023 I Tibor Malý

Ruský prezident Vladimir Putin vyznamenal hollywoodskeho herca Stevena Seagala rádom priateľstva. Ocenil ho za zásluhy o rozvoj medzinárodnej "kultúrnej a humanitárnej spolupráce".

Hviezda akčných filmov Seagal prijal v roku 2016 ruské občianstvo. Rusko neprestal obdivovať ani vo chvíli, keď vstúpilo na susednú Ukrajinu. Vlani v lete navštívil proruských separatistov na ukrajinskom Donbase a potom dal rozhovor Vladimirovi Solovjovovi, v ktorom uviedol, že Rusko k invázii na Ukrajinu donútila „existenciálna hrozba“.

Herec sa už v roku 2018 stal zvláštnym veľvyslancom Ruska pre humanitárne vzťahy so Spojenými štátmi. Ako Putinov obdivovateľ nechýbal ani na jeho prezidentskej inaugurácii v tom istom roku.

Hrdinu filmov Prepadnutie v Pacifiku či Aljaška v plameňoch to ťahá aj k ďalším kontroverzným lídrom. Pri návšteve Venezuely v roku 2021 daroval tamojšiemu autoritárskemu prezidentovi Nicolásovi Madurovi samurajský meč. V minulosti získal aj srbské občianstvo, zároveň si ale ponecháva svoje pôvodné americké.

Informáciu prieniesol spravodajský portál Meduza s odvolaním na Putinovo nariadenie.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik