Pozor na silný vietor v niektorých okresoch
27 | 02 | 2023 I Tibor Malý

V okresoch Brezno, Košice, Košice-okolie, Michalovce, Rožňava, Trebišov, Poprad, Prešov, Vranov nad Topľou sa môže v pondelok vyskytnúť silný vietor. Platí preto výstraha prvého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.

Meteorológovia pre okres Brezno vydali výstrahu do 17.00 h. Pre okresy Košice, Košice-okolie, Michalovce, Rožňava a Trebišov platí do 22.00 h. V okresoch Poprad, Prešov a Vranov nad Topľou sa môže silný vietor vyskytnúť do 20.00 h.

"Ojedinele sa očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu alebo priemernú rýchlosť 45 až 55 kilometrov za hodinu," priblížilo SHMÚ. Táto rýchlosť podľa meteorológov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.

SHMÚ zároveň vydali pre rieku Latorica v okrese Michalovce hydrologickú výstrahu prvého stupňa pred povodňou. "Upozorňuje na jav, ktorý môže spôsobiť relatívne malé nebezpečenstvo, škody na majetku menšieho rozsahu. Môže sa vyskytnúť aj niekoľkokrát do roka," skonštatovali meteorológovia.

Uhrík o Sulíkovej "morbídnosti"...
"Je najvyšší čas rozhýbať sa." Pripomína na sociálnej sieti Milan Uhrík za Republiku. A netvrdí to iba tak, bezdôvodne. "Ak chceme voľby v júni, tak vyhlásené musia byť už 6. marca. Reči Sulíka o tom, že "Slovensko si má užiť Matoviča" považujem... Čítať ďalej
26 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik