Peter Pellegrini: Vo vidine zisku prefeferencií Smer zo seba robí martýrov (VIDEO)
27 | 02 | 2023 I Eka Balaskova

„Zopakuje sa scenár schôdze z minulého týždňa – ani o skrátení volebného obdobia, ani k situácii s Migmi jednoducho nebudú otvorené,“ povedal Peter Pellegrini novinárom na krátkom tlačovom brífingu na margo mimoriadneho zasadnutia Národnej rady (NR) SR.

Pripomína, že čoskoro bude rokovanie o možnosti konania volieb v júnovom termíne bezpredmetné a že rozhodnutie stojí na strane SaS. Upozornil tiež, že minister Naď by nemal ani vo veci Migov jednať s poslancami, či občanmi tak arogantne, ale mal by situáciu prísť vysvetliť, pričom Hlas-SD nie je proti odovzdaniu stíhačiek Ukrajine za určitých podmienok. Vyjadril sa aj k téme nevpustenia opozičného politika do budovy RTVS, čo považuje za stranícku taktiku.

Téma zmeny termínu volieb pravdepodobne zanikne

„Teraz je ešte čas. Jednoducho povedané, pokiaľ SaS, alebo niektorí poslanci z OĽaNO nezmenia svoj názor, tak jednoducho treba prijať definitívne fakt, že predčasné parlamentné voľby budú 30. septembra a toto všetko sú len márne pokusy, ale pokúsiť sa o to treba,“hovorí Peter Pellegrini a pripomína, že poslanci majú čas do 6. marca, čo je 110 dní pred termínom, ktorý pre voľby požadujú.

Erik Tomáš vysvetľuje tliachaniny "odborníkov" koalície
"Zákon o dôchodkoch je dobrý!!! “Oodborník” Šuster tára ako populista", tvrdí na sociálnej sieti Erik Tomáš z HLASu. Pripomína, že "parlament schválil náš zákon o novej valorizácii dôchodkov. Hlasovalo za neho 139 zo 141 prítomných poslancov.... Čítať ďalej
27 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Proti odovzdaniu Migov nie sú

„Treba to spraviť normálne, nie drzo, arogantne, presvedčiť poslancov, občanov. Vôbec by to nemuselo spôsobovať také vášne,“ povedal Peter Pellegrini s tým, že spochybnil slová ministra Naďa o dodaní Migov na Ukrajinu už štyrmi krajinami.

„Nepovedal ktoré. Tak môže povedať, aj že desať,“ upozornil Pellegrini s tým, že dúfa, že minister Naď v takýchto zložitých témach navštívi NR SR a odkomunikuje ich s poslancami. Jeho strana bude sledovať situáciu v EÚ a NATO a tiež dôležitejšie krajiny chcú kontaktovať priamo pre to, aby zistili ich postoj.

Smer a RTVS

„Pozvanie do relácií prijímame, ako osoby. Sám keď som pozývaný, tak pozvánka platí pre mňa a neplatí pre mojich podpredsedov, alebo poslancov,“ reaguje predseda Hlasu na problém, na ktorý poukazuje strana Smer-SD.

„Nasilu si vynucovať, že v TV relácii bude niekto, koho nepozvú, je podľa mňa nie najsprávnejšie a myslím si, že to bolo dopredu pripravené, zinscenovaná hra. Dopredu sa vedelo, čo idú spraviť, dopredu sa vedelo, ako to využiť a zneužiť na svoju medializáciu,“ myslí si Peter Pellegrini: „Je to ich štýl politiky, je to ich taktika, robiť zo seba martýra.“

Strana Smer- SSD sa má verejne ospravedlniť, tvrdia malí hráči
Strana SaS, mimoparlamentné Progresívne Slovensko (PS), KDH aj ODS odsudzujú vyhrážky voči RTVS a redaktorke Marte Jančkárovej. SaS dokonca vyzvala stranu Smer-SD verejne sa ospravedlniť. "Vyhrážky, ktoré smerujú voči RTVS a jej moderátorke len... Čítať ďalej
27 | 02 | 2023 | Tibor Malý/tasr

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme