P. Kmec: Naďov ARMAGEDÓN
27 | 02 | 2023 I Tibor Malý

Dočasne poverený minister obrany SR Jaroslav Naď zasadol do svojho kresla 21.03.2020. V tom čase ho mainstream označoval ako "ministra s veľkým potenciálom" a dokonca sa tvrdilo, že sa javí ako prvý minister obrany na ktorého Slovensko bude ešte dlho spomínať. Vlastne mali pravdu. Na neho sa naozaj nezabudne a pripomenul to aj člen predsedníctva Hlasu- SD Peter Kmec, ktorý logicky zdvôvodnil jeho obrovský prepad dôveryhodnosti.

"Naď ako hlavný dôvod historického prepadu dôveryhnodnosti Ozbrojených síl SR

Keď som si prečítal, že dôveryhodnosť Ozbrojených síl SR je na úrovni 51%, zostal som šokovaný z obrovského 26%-ného prepadu v priebehu 14-tich mesiacov! Ešte v roku 2019 bola ich dôveryhodnosť na úrovni 71,5% a v novembri 2021 až 77%!

Je chvályhodné, že v tomto vládnom a spoločenskom chaose sú ozbrojené sily stále štatisticky najdôveryhodnejšia štátna inštitúcia, ale číslo 51% jasne ukazuje, že vládnemu torzu sa podarilo dôveru spoločnosti v našu armádu výrazne naštrbiť." Poukazuje Kmec.

Čo sa vlastne deje?

"Nárast podpory OS SR medzi 2019 - 2021 možno pripísať aktívnej účasti našich vojačok a vojakov v boji proti koronavírusu. Ľudia ocenili, že všetci sme zapojili svoje sily a prostriedky s cieľom vrátiť sa do normálu. Už vtedy však zdravý nárast popularity OS SR bol zatienený nezmyselným bojom ministra Naďa so svojimi vlastnými občanmi, ktorých nazýval “dezolátmi a opicami”.

Prišla však vojna na Ukrajine a tu sa ukázala jasná neschopnosť (a dovolím si povedať aj nebezpečstvo) ministra Naďa viesť rezort obrany. Jemu ako ministrovi už spoločnosť dlhodobo vystavuje vizitku nedôveryhodnosti - v novembri 2022 mu podľa agentúry Focus dôverovalo iba 20% a nedôverovalo 77% obyvateľov. Avšak čo je veľmi nebezpečné, že jeho vládnutie v štýle “ja som armáda” sa začína preklápať aj do výrazného prepadu dôvery spoločnosti v samotné Ozbrojené sily SR! Kvôli ministrovi v demisii Naďovi už nevidí slovenská spoločnosť v našich OS SR záruku bezpečnosti a stability, ale považuje ju za nástroj propagandy a lobistických záujmov OĽANO." Pritvrdzuje poslanec a pokračuje.

Štát je v rozklade ale Naď si ide svoje

"Prejavom absolútnej straty reality je vytešovanie sa pána Naďa na svojom FB profile o tom, že OS SR sú stále najdôveryhodnejšia štátna inštitúcia. Ale v akom štáte?

Štáte, ktorý je v totálnom rozklade v dôsledku chaotického a amatérskeho vládnutia Matoviča, Hegera a ich spolupáchateľov.

Štáte, ktorému prestali dôverovať vlastní občania.

Štáte, v ktorom je spochybňované aj základné demokratické zriadenie kvôli tým, ktorí sú momentálne pri moci."

Škandálov len pribudne

Prejavom cynizmu pána Naďa je hádzať zodpovednosť za súčasnú stratu dôvery spoločnosti v OS SR na vojnu na Ukrajine a šírenie dezinformácii na internete. Mal by sa pritom stať pravý opak! V takomto nebezpečnom svete by mali ľudia viac veriť našim ženám a mužom v zbrani!

Ale to sa nedá dosiahnuť v stave, keď sú ozbrojené sily masívne zbavované svojej vojenskej techniky bez toho, aby prichádzala adekvátna náhrada (výhradné spoliehanie sa na spojencov je nezodpovedné, lebo nás stavia do pozície prosebníka a nespoľahlivého partnera).

To sa nedá dosiahnuť ani v stave, keď je spoločnosť bombardovaná zbytočne spolitizovaným a oneskoreným procesom modernizácie OS SR, ani keď sú čoraz častejšie zverejňované informácie o predražených tendroch v prospech lobistických skupín na úkor strategických záujmov SR. A tých škandálov bude čoraz viac, akonáhle sa podarí zverejniť viac ako 50 utajovaných zmlúv v rezorte obrany."

Čo spôsobilo prepad?

"K historickému prepadu dôveryhodnosti v OS SR treba pripísať aj 40 tisíc občanov SR, ktorí sa tento rok rozhodli nebrániť svoju vlasť v budúcnosti.

Trendy a fakty sú jasné. Hlavnou príčinou historického prepadu dôvery v Ozbrojené sily SR je samotný minister v demisii Jaroslav Naď Prieskumy verejnej mienky jasne ukazujú, že v záujme zachovania spoločenskej dôvery v OS SR on mal odstúpiť už dávno. Čím bude dlhšie zotrvávať na svojej ministerskej stoličke, tým sa bude prepad dôvery ešte viac prehlbovať a následný proces opravy imidžu armády bude dlhší a bolestivejší. Politické plány pána Naďa sú však zjavne iné - chce naďalej vnášať do ozbrojených síl a spoločnosti rozkol, nenávisť, hulvátstvo a politické barbarstvo. Ale treba mať na pamäti jednu zásadnú vec: akákoľvek bude ďalšia politická dráha pána Naďa, nezbaví sa svojich ideologických a charaktorových vlastností, ktoré zdedil po svojom ideovom vodcovi Igorovi Matovičovi.

Zostáva už len na voličoch, aby v nadchádzajúcich voľbách zastavili tento rozklad a morálny úpadok Slovenska v priamom prenose!"

Ani poslanec OĽaNO už nesúhlasí s Naďovou politikou: Toto už nie je vtip! (VIDEO)
Győrgy Gyimesi (OĽaNO) slovenským poslancom pripomína, že odovzdaním stíhačiek sa Slovensko vzdáva ochrany svojho vzdušného priestoru v prospech susedov, na čo si podľa jeho slov netrúfli ani ďaleko väčší hráči, ako Slovensko. Vzhľadom na povahu... Čítať ďalej
27 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik