V centre Prahy vletelo auto medzi ľudí na chodníku
26 | 02 | 2023 I Gabriela Fedičová

V centre Prahy vošiel v noci z piatka na sobotu (25.2.) vodič na chodník a narazil do prevádzky pekárenského reťazca. Zrazil pritom niekoľko chodcov. Informoval o tom portál TN.cz.

V pravotočivej zákrute prerazila biela Škoda Superb kovový stĺpik a vrazila medzi ľudí na chodníku. Auto zastavila až pekáreň.

„S najväčšou pravdepodobnosťou vplyvom zdravotnej indispozície vodič zrazil troch chodcov a následne narazil do budovy. Okolnosťami tejto nehody sa zaoberajú kriminalisti,“ uviedli v sobotu ráno policajti.

Záchranári museli pomoc poskytnúť piatim zraneným - trom chodcom a dvom pasažierom osobného auta.

„Všetci boli pri vedomí a mimo ohrozenia života. Vodič bol po záchvate kŕčov, mal poranené horné aj dolné končatiny. Jeden chodec mal úraz hlavy a oboch dolných končatín a zvyšok pacientov ľahšie poranenia,“ povedala hovorkyňa Jana Poštová.

Pre nehodu asi pol hodinu nejazdili električky. Potom, čo polícia celú nehodu zdokumentovala, pustili sa do práce hasiči. „Auto sme vyslobodili a zasypali uniknuté prevádzkové kvapaliny,“ uviedli.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik