Taraba radí Matovičovi, čo s 22 miliónmi od štátu pre OĽaNO
26 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

"Matovič navrhol, aby poslancov platili politické strany z miliónov, ktoré dostávajú od štátu, pretože z vlastnej skúsenosti vie, že nevie čo s toľkými miliónmi na straníckych účtoch má robiť." Píše na sociálnej sieti Tomáš Taraba a informuje, ako sa on k takémuto návrhu postavil.

"Dlhodobo tvrdím, že financovať na Slovensku desiatkami miliónov politické strany, ktoré majú pár desiatok členov, nemá nič s podporou demokracie, ale je to skôr tunelovaním rozpočtu. Navyše, ak peniaze dostávajú len niektoré strany je to to isté ako keď dotácie by dostávali iba niektoré firmy." Vysvetľuje Tomáš Taraba.

Iba nejakých drobných 22 miliónov eur len pre OĽaNO

"OĽaNO napríklad dostane za toto volebné obdobie vyše 22 miliónov eur. Ak má teda Matovič pochopiteľný problém, že tie peniaze nevie minút, očakával by som, že navrhne zákon, aby politické strany tie milióny jednoducho nedostávali a išli na pomoc ľuďom. Žiaden taký návrh však nepodal, tak som ho v piatok podal ja a uvidíme teda, či za neho zahlasuje aj OĽaNO, aby sa zbavili tej ťažoby dostávať milióny a nevedieť čo s nimi robiť." Informuje Taraba o svojej poslaneckej iniciatíve.

Z diskusie pod statusom Tomáša Tarabu (bez redakčnej úpravy):

"Je to podobne ako peniaze za účasť vo voľbách  - absurdný populizmus určený na vyvolávanie emocii u menej vzdelaných ľudí, ktorých fanatizuje nenávisťou. Keby mu išlo o objektivitu bol by za volebnú povinnosť a za to aby politická strana , ktorá sa uchádza o moc musela spňať nejaké náročnejšie apolitické kritériá. A ideálne by bolo ak by sa politikom nemohol stať človek , ktorý neprejde úspešne psychotestami na extrémne zodpovednú prácu."

"Už teraz je jasné, že to nepodporia. Vyhovorka bude,že opozičné návrhy nepodporujú. Tu sa ukáže ten populizmus Matoviča a ukážka hry a uspatie ľudí. Proste naplno kampaňuje."

"Ja to dávno tvrdím, nech si platia strany členskými príspevkami svoje výdavky pred voľbami a rôzne reklamy.. Zo štátneho rozpočtu v žiadnom prípade, neplatiť milióny za vyhraté voľby stranám . Dostávajú dosť vysoké platy sú tam zvolení na dobu určitú na 4 roky, a ešte si nadelili ODSTUPNÉ + milióny za umiestnenie sa vo voľbách?! To je zdieranie národa politikmi!!!"

Monika Kozelová z OĽaNO tvrdí, že prezidentka tancuje, ako Fico píska! Komentáre na sociálnej sieti demokratka Kozelová blokuje!
"Zdá sa mi to, alebo pani prezidentka tancuje, ako Fico píska? Alebo ide PS do volieb so Smerom…. Logika ma ďalej nepúšťa," uviedla na sociálnej sieti Monika Kozelová, poslankyňa NR SR, za hnutie OĽaNO, ktorá o sebe tvrdí, že patrí k demokratickému... Čítať ďalej
26 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik