Erik Tomáš vysvetľuje tliachaniny "odborníkov" koalície
27 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

"Zákon o dôchodkoch je dobrý!!! “Oodborník” Šuster tára ako populista", tvrdí na sociálnej sieti Erik Tomáš z HLASu. Pripomína, že "parlament schválil náš zákon o novej valorizácii dôchodkov. Hlasovalo za neho 139 zo 141 prítomných poslancov. Prináša pozitívne zmeny v prospech seniorov, ale z niektorých médií sa dozvedáme, že dôchodky sa vraj “pokazili”."

Podľa Erika Tomáša "ide o hrubé zavádzanie a bulvarizovanie témy, k čomu kľúčovou mierou prispel “odborník” z Rady pre rozpočtovú zodpovednosť Martin Šuster". 

Erik Tomáš - po prvé (citácie argumentov zo statusu autora na sociálnej sieti)

"Vďaka zákonu sa od 1. júla tohto roka rozmrazia minimálne dôchodky, ktoré súčasná vláda ešte v roku 2020 tak hanebne zmrazila. O koľko presne budú rásť sa dozvieme pred 1. júlom, kedy už bude známa výška životného minima, od ktorej sa odvíja valorizačný mechanizmus minimálnych dôchodkov. Dotkne sa to približne 120 tisíc seniorov."

Po druhé

"Zákon prináša aj automat mimoriadnej valorizácie dôchodkov, ak dôchodcovská inflácia v danom roku vyskočí na 5 a viac percent. Bohužiaľ účinnosť tohto opatrenia bývalá vládna koalícia na návrh poslanca SaS Cmoreja presunula až na budúci rok. Akoby ceny pre domácnosti seniorov v tomto roku už nerástli… Ak by títo vládni antisociálni politici nezarezali návrh Hlasu, tak by sa dôchodky mimoriadne zvyšovali duhýkrát už v tomto roku a to od 1.júla približne o 8 percent!"

Po tretie

"Upravili sme aj klasický valorizačný mechanizmus dôchodkov, ktorý sa každoročne spúšťa k 1. januáru. Predĺžili sme dobu sledovania dôchodcovskej inflácie, z ktorej zvyšovanie dôchodkov vychádza, zo 6 na 9 mesiacov predchádzajúceho roka. Týmto bude valorizácia dôchodkov logicky lepšie a pružnejšie reagovať na životnú úroveň seniorov. Ide o systémovú zmenu, ktorú presadzovalo aj ministerstvo práce vo svojom vládnom návrhu zákona."

"Odborná" dezinfoscéna koalície

V statuse Erik tomáš pokračuje týmto komentárom k téme: "A potom sa objaví tiež “odborník” Martin Šuster z Rady pre rozpočtovú zodpovednosť, ktorý vyjadrením hodným populistického politika celé opatrenie verejne zhodí. Vraj v budúcom roku môže priniesť miernejší rast dôchodkov, lebo dôchodcovská inflácia bude už v tomto roku klesať. Pritom nikto, ani Šuster nemôže vo februári vedieť aká bude dôchodcovská inflácia za prvých 9 mesiacov tohto roka a teda ani to, o koľko presne sa zvýšia na budúci rok penzie. Aj keby kvôli nižšej inflácii rástli dôchodky o kozmetické percento menej, v ďalších rokoch to môže byť presne opačne, ale hlavne 9 mesačná doba bude pre ich výpočet rozhodne spravodlivejšia."

Ako pena na pive

"“Odborník” Šuster ešte dodal, že toto malo byť prijaté už pred dvomi rokmi. Tak sa pýtam, kde bol pán Šuster a celá rozpočtová rada celé tie dva roky, počas ktorých vláda na seniorov kašľala a kde boli keď Hlas v kritickom období zdražovania presadzoval v parlamente mimoriadnu valorizáciu dôchodkov? Čušali ako pena na pive!" Konštatuje Erik Tomáš. A dodáva, že "celú tragikomédiu dotvára vyjadrenie predsedu rady Tótha, ktorý na rozdiel od svojho podriadeného Šustera, pre Slovenský rozhlas povedal, že toto naše opatrenie “víta”.

Nuž takto

"Takže milí senori, nenechajte sa oklamať. Nikto nič “nepokazil.” Naopak, nový zákon bude v konečnom dôsledku vo váš prospech. Tak ako sme stáli pri vás doteraz, budeme aj naďalej!" Sľubuje cez sociálnu sieť Erik Tomáš za HLAS-SD.

Taraba radí Matovičovi, čo s 22 miliónmi od štátu pre OĽaNO
"Matovič navrhol, aby poslancov platili politické strany z miliónov, ktoré dostávajú od štátu, pretože z vlastnej skúsenosti vie, že nevie čo s toľkými miliónmi na straníckych účtoch má robiť." Píše na sociálnej sieti Tomáš Taraba a informuje, ako... Čítať ďalej
26 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme