Český publicista - pamätníkom sa dnes dvíha žalúdok
26 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

"Môže sa niekto čudovať, že sa dnes pamätníkom dvíha žalúdok?" Český poblicista Pavel Černocký hovorí o falošnosti, pokrytectve a mladých zväzákoch pre parlamentnilisty.cz.

„Deštrukcia nášho poľnohospodárstva, nekvalitná ponuka potravín v obchodoch, bezdomovci, ľudia v exekúcii, úpadok všetkých stupňov školstva, úpadok vlastenectva, balansovanie na pokraji 3. svetovej vojny!“ Tak hodnotí dnešnú dobu publicista Pavel Černocký. „Napadlo tým státisícom ľudí, cingajúcich kľúčmi, čo im budúcnosť prinesie?“ „Neschopná vláda najprv drahotu a infláciu svojou neschopnosťou a zapredanosťou vyvolá… a potom sa hrdí tým, ako s ňou úspešne bojuje,“ hovorí na adresu českej vládnej päťkoalície Černocký. Avšak, jeho vyjadrenia presne sedia aj na situáciu a pomery či politickú prax na Slovensku.

Sklamanie občanov

"Občania sú veľmi sklamaní. Vstup našej krajiny do EÚ a NATO bol tragickým a katastrofálnym omylom. Nám, ktorí si pamätáme život v „osemdesiatkach“, nemôžu uniknúť jednoduché fakty. Došlo k deštrukcii nášho poľnohospodárstva, výsledkom je síce bohatá, ale nekvalitná ponuka potravín v obchodoch. Raketovo stúplo zadlženie krajiny." Pripomína pavel Černocký na webe parlamentnilisty.cz.

Nové "fenomény"

Podľa českého publicistu - "objavili sa nové, neblahé fenomény - bezdomovci, zadlžení ľudia v exekúcii. Nedostupné bývanie, obrie hypotéky. Lžami prekypujúce televízie, trápnejšie ako bola tá socialistická. Mladí ľudia sú závislí na drogách. Nárast kriminality. Mäsa ľudí zneužívajúcich dávky, žijúcich na úkor tých, ktorí chodia do práce. Hlboký úpadok filmovej tvorby a kultúry všeobecne. Morálny rozvrat spoločnosti, LGBT, propagácia homosexualizmu a spochybňovanie tradičnej rodiny." Znie stričná charakteristika súčasnosti očami Pavla Černockého.

"Nekontrolovateľný príliv najrôznejších imigrantov. Úpadok všetkých stupňov nášho školstva. Indoktrinácia našich detí na školách. Znekultúrnenie celej spoločnosti. Obrovská inflácia, dramatický rast cien potravín a explózia životných nákladov všeobecne. Rozdelená spoločnosť, neznášanlivosť k názorom druhých, netolerancia a neznášanlivosť. Neúcta k vlastnej krajine, úpadok vlastenectva – to stalo vlastne neslušným slovom." Pokračuje na webe parlamentnilisty.cz Černocký.

Nemôžu vidieť nič

"Môžeme sa čudovať ľuďom, ktorí si pamätajú, ako vyzeral život v roku 1985, že sa im zo súčasnej situácie dvíha žalúdok? Tí, čo sa narodili po roku 1975, nemôžu vedieť z vlastnej skúsenosti vôbec nič. Dnes bohužiaľ žijeme v oveľa väčšej neslobode a totalite ako za Husáka. (Sorry to say that…)" Píše doslova český publicista Pavel Černocký.

"Určite som na mnohé „vymoženosti“, ktoré nám priniesol „Brave New World“, zabudol. Pokojne ich doplňte do komentárov ... Nová totalita si jednoducho len obliekla nový, slušivější kabátik ... a noví, mladí zväzáčci im to žerú."

"Žijeme v dobe obrovskej falošnosti a pokrytectva. Ľudia, ktorí ešte nedávno horovali proti exponentom s boľševickou minulosťou, zrazu otočili. Už im nevadí komunistický generál, spolupracovník s jednou zo zložiek ŠtB a jeho komunistická manželka. Hlavne, že obaja podporujú súčasnú „liberálnu“ vládu." Pokračuje v úvahách na webe parlamentnilisty.cz český publicista Pavel Černocký.

Na adresu médií

"Naše médiá sú totálne skorumpované. ...Hlavná verejnoprávna televízia by mala prinášať objektívne spravodajstvo, a nie byť hlásnou rúrou momentálneho vedenia krajiny, a nie byť prostriedkom na manipuláciu verejnej mienky. To však nie je problém iba našej krajiny, ale väčšiny „liberálnych“ režimov všade naokolo."

"Tragédiou je, že veľká časť voličov dá svoj hlas tomu, kto im pripadá atraktívny, sympatický, má príjemný, sonorný hlas a budí dôveru. Vôbec nehodnotí jeho názory, jeho potenciálnu manipulovateľnosť a ovládateľnosť." Pokračuje Černocký.

Vox populi

"Vox populi, teda hlas ľudu, hovorí jasne... Milí vlasteneckí politici, ráčte sa dohodnúť, spojiť sa a zabudnúť na staré krivdy a urážky. Zabudnite na stupídne nálepky. Teda na extrémizmus, populizmus, ľavičiarstvo alebo pravicovosť. Len tak máte šancu zbaviť sa euroľavicovej, probruselskej vlády, teda EÚ, ktorá je vlastne novou, ešte horšou obdobou tej vtedy nenávidenej RVHP. Ráčte sa prebrať. Skôr, než vám to ľudia spočítajú..." Píše pre web parlamentnilisty.cz čťeský publicista Pavel Černocký.

Nicholsonová už surfuje na vlne populizmu, "ďobla" si aj do Lipšica
"Nespravodlivosť. To je jedna z vecí, ktorá prekáža ľuďom na Slovensku." Zistila najnovšie europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. Podľa toho, čo napísala na sociálnej sieti, vie však prekvapiť ešte viac, ako by sme čakali. "Pre mocných je tu... Čítať ďalej
26 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik