Stančík: Blaha KLAME! Si ešte hlúpejší, ako vyzeráš, odkazuje mu Blaha
25 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

V sobotu 25. februára predpoludním sa pred budovou RTVS na Mýtnej uskutočnila tlačová beseda strany Smer na tému „Cenzúra verejnoprávnej RTVS naberá ozrutné rozmery“. Reaguje tým na fakt, že Ľuboš Blaha (Smer-SD) nebol v piatok vpustený do budovy Rozhlasu, kde sa mali prednahrávať Sobotné dialógy.

Fico upozornil, že toto nie je prvý prejav cenzúry v slovenskom mediálnom priestore. Upozornil, že práve preto Smer nesúhlasil so zrušením koncesionárskych poplatkov, čo spôsobí zmenu RTVS z verejnoprávnej na štátnu inštitúciu. 

"To, čo pácha verejnoprávna RTVS je ešte brutálnejšia cenzúra ako v prípade Markízy či TA3. Zbabelci, ktorí nenávidia slobodu. Plnia pokyny Naďa a plne sa spreneverili akýmkoľvek princípom nezávislej žurnalistiky," dodal Blaha

Blaha klame

Blaha zase klame, hovorí bývalý poslanec za OĽaNO Andrej Stančík. "RTVS cenzuruje Ľuboša Blahu! Bojuje proti opozícii! Nadŕža Naďovi! Cenzúra! Znova tu máme vyplakávanie SMERu, kvôli vymyslenej kauze a správnemu postoju RTVS. Podľa bývalého premiéra Fica vraj RTVS zabránila opozícii vystúpiť v Sobotných dialógoch a scenzurovala opozičného poslanca. Samozrejme sú to nezmysly," píše Stančík na sociálnej sieti a pustil sa do vysvetľovania.

"Ešte včera som diskutoval v Správach a komentároch, takže informácie mám v podstate z prvej ruky. Okrem toho som sa pár debát už zúčastnil, takže viem ako to chodí. Do Sobotných dialógov mal SMER nahláseného Mariána Kéryho, ktorý mal ísť s Jarom Naďom. Sám dobre viem, že diskutujúci sú nahlásení aj 5 dní dopredu, keďže obidve strany musia súhlasiť - často je napríklad problém nájsť k tak toxickému človeku, akým je Ľuboš Blaha dvojicu. Preto SMER “vyslal” Mariána Kéryho. Doslova pár minút pred včerajším nahrávaním dialógov sa ale do RTVS namiesto Kéryho začal dobýjať Ľuboš Blaha a to bez toho, aby dramaturgiu o zmene oboznámili, či ospravedlnili neúčasť Kéryho. Na hulváta. Je to dosť podstatný “detail”, keďže dramaturgia relácie sa robí podľa diskutujúcich a aj Jaroslav Naď sa pripravoval na debatu s Kérym, nie Blahom. V prípade debaty s Ľubošom Blahom by totiž príprava znamenala máčanie sa v bahne plnom PCB látok," približuje situáciu zo svojho pohľadu S

Andrej Stančík, zdroj foto FB (@Andrej Stančík)
tančík.

Neurobme zo Slovenska čiernu dieru Európy

Hovorí, že SMER na hulváta pár minút pred reláciou bez akéhokoľvek varovania dramaturgie poslali iného diskutujúceho, s ktorým by Jaro Naď nesúhlasil a oni to dobre vedia. Na rovnakého hulváta dnes hovoria o cenzúre a umlčiavaní opozície, pričom ich zástupca do debaty mal ísť a rátalo sa s ním.

Jančkárová sa podľa Stančíka zachovala správne a profesionálne. 

"Lož, zavádzanie a dezinformácie sú pracovným nástrojom strany SMER. Vymýšľajú, klamú a zavádzajú. Zjavne rátajú s tým, že volič nekriticky prijíma každé klamstvo bez toho, aby sa nad tým čo i len minútu zamyslel. Toto je len malá ochutnávka v toho, čo bude v kampani. Táto kampaň bude mimoriadne toxická. Budú vás strašiť, klamať a zavádzať. Budú z nás robiť vlastizradcov a agentov. Nesmieme sa ale vzdávať. Inak sa Slovensko v októbri ocitne na zlej strane histórie a opäť budeme čiernou dierou Európy," uzavrel Stančík svoj status.

Smer iniciuje mimoriadny mediálny výbor pre cenzúru v RTVS. Telerozhlas to vidí inak
Poslanci opozičného Smeru-SD iniciujú mimoriadne zasadnutie Výboru Národnej rady (NR) SR pre kultúru a médiá. Zaoberať sa chcú údajnou cenzúrou v RTVS pre neakceptovanie podpredsedu strany Ľuboša Blahu ako oponenta pre dočasne povereného ministra... Čítať ďalej
25 | 02 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

RTVS vyhlásila, že dnes v Sobotných dialógoch použila princíp prázdneho kresla. Oni sú ešte hlúpejší, než vyzerajú

"Tento princíp znamená, že ak politická strana odmietne diskutovať s politickým protivníkom a nevyšle svojho zástupcu, oponenta robí jednému hosťovi moderátor. Toľko teória. A teraz realita. Smer ponúkol do relácie mňa. Naď odmietol. To bol ešte utorok. Už v tej chvíli malo byť do OĽaNO odkázané, že ak Naď nepríde, bude tam Blaha sám. A namiesto zbabelého Naďa prázdne kreslo. Ale nie, RTVS sa podhadzuje vládnej strane a na pokyn Naďa žiadala Smer o niekoho iného ako mňa. Tak sme ponúkli Mariána Kéryho," vysvetľuje situáciu zase z druhej strany Blaha.

"Ten na poslednú chvíľu nemohol prísť, tak som prišiel ja - fyzicky som bol v rozhlase a Jančkárová klame, že Smer tam nemal zástupcu, a tak museli aplikovať prázdne kreslo. Áno, zástupca Smeru nebol v štúdiu, ale iba iba preto, lebo ho SBS-kár nepustil cez vrátnicu na pokyn z RTVS. A to je neuveriteľný škandál, aký tu ešte v dejinách Slovenska nebol. To, že v prípade prázdneho kresla má moderátor profesionálnu povinnosť oponovať hosťovi, akoby bol jeho protivník - to ani nespomínam. Jančkárová robí Naďovi a ďalším vládnym činiteľom iba úslužnú roztlieskavačku. RTVS sa môže vyhovárať, koľko chce, ale podľa zákona musí dodržiavať pravidlo vyváženosti a nemôže opozícii prikazovať, koho smie posielať do relácií. Smer je demokratická strana a ak vyšle svojho podpredsedu, RTVS ho nemôže nevpustiť do štúdia. Bodka," dodal podpredseda Smeru.

POdľa Blahu ľudí nedokážete oblbnúť jednostrannou propagandou. Výhoda demokracie je v tom, že v dialógu sa obrusujú hrany a ten opozičný kotol nebuchne, pretože sa ventil postupne uvoľňuje. Ak ale budú brániť diskusii a do RTVS bude chodiť bez oponentúry Čaputova, Naď, Heger a tak ďalej - tak ten kotol jednoducho buchne. Burani pri moci robia školácke chyby.

VIDEO Bezprecedentný škandál: Brutálna CENZÚRA RTVS! Blahu nevpustili na diskusiu s Naďom
Odmietame tolerovať jednostrannú vojnovú propagandu Naďa, Hegera a Čaputovej vo verejnoprávnych médiách! Takto okomentovala strana Smer obrovské faux pas RTVS. Verejnoprávna TV totiž nepustila podpredsedu najsilnejšej strany na prednatáčanie... Čítať ďalej
24 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Pani Jančkárová si pomýlila pojmy s dojmami a zamenila princíp prázdneho kresla s cenzúrou

Týmto titulkom sa na sociálnej sieti pridal ku svojmu straníckemu kolegovi Erik Kaliňák. "Princíp prázdneho kresla môže médium uplatniť v prípade, ak umožní politickej strane vystúpiť a tá sa rozhodne daný priestor nevyužiť. Včera, však pani Jančkárová na pokyn odvolaného ministra vojny Naďa ZNEMOŽNILA strane SMER - SSD ústami Ľuboša Blahu povedať slobodne a demokraticky iný názor ako oficiálnu vojnovú propagandu, ktorú pretláča Heger s Naďom a Čaputovou," píše Kaliňák.

Jančkárová podľa neho včera pošliapala pravidlá demokracie tým najarogantnejším spôsobom - spoza zavretých dverí vyslala SBSkára, aby nám bez akýchkoľvek argumentov odkázal, že oni Ľuboša nečakali a relácia začne bez neho.

"Ak by pani moderátorka mala NAOZAJ záujem využiť princíp prázdneho kresla, tak by relácia vyzerala presne naopak a prázdne kreslo by patrilo práve pánovi Naďovi, ktorý diskusiu s Ľ. Blahom zbabelo odmietol," uzavrel smerák.

SMER: RTVS sa stala symbolom TOTALITNEJ CENZÚRY! Veď karta sa obráti (VIDEO)
V sobotu 25. februára predpoludním sa pred budovou RTVS na Mýtnej uskutočnila tlačová beseda strany Smer na tému „Cenzúra verejnoprávnej RTVS naberá ozrutné rozmery“. Reaguje tým na fakt, že Ľuboš Blaha (Smer-SD) nebol v piatok vpustený do budovy... Čítať ďalej
25 | 02 | 2023 | Eka Balaskova