Mazurek: Prestaňme už zo všetkého obviňovať Matoviča! Vinníkom je niekto INÝ (VIDEO)
26 | 02 | 2023 I Eka Balaskova

Milan Mazurek (hnutie Republika) upozorňuje, že predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič síce robí to, čo robí. Za reálneho vinníka toho, prečo sa predčasné voľby neuskutočnia v júni, však viní niekoho iného – predsedu Slobody a solidarity, Richarda Sulíka.

Podľa Mazureka je načase prestať vidieť len Matoviča. Tomu podľa Mazureka „predĺžil mandát“ Richard Sulík. Práve jeho SaS vidí ako dôvod toho, prečo sa predčasné voľby uskutočnia až na jeseň. Richard Sulík podľa Mazurekovho tvrdenia pred vyriešením politickej krízy uprednostnil prospech svoj a svojej strany. Politológ a novinár Juraj Hrabko to však tak jednoznačne nevidí a OĽaNO „viny“ nezbavuje.

Neobhajuje ho

„Prestaňme už zo všetkého obviňovať Igora Matoviča. Ja som asi ten posledný človek na svete, ktorý by sa chcel tohto človeka zastávať, no pýtam sa vás – neubehlo už dosť času na to, aby sme sa všetci presvedčili o tom, že on nie je úplne príčetný?“kladie rečnícku otázku na úvod Mazurek.

„Prečo sa potom divíme, že ako poslanec Národnej rady prichádza s legislatívou, ktorú normálni ľudia považujú za nenormálnu. Pýtajme sa skôr, prečo niekto Igora Matoviča naďalej drží vo svojej pozícii, naďalej mu umožňuje tieto veci robiť a naďalej mu teda umožňuje užívať si takýmto chorým spôsobom poslanecký mandát, pri ktorom ohrozuje budúcnosť celej Slovenskej republiky,“ upriamuje pozornosť inam Mazurek.

Kto je teda zodpovedný

„A ten zodpovedný človek sa volá Richard Sulík. Práve Sulík a jeho SaS sú dôvodom, prečo boli predčasné voľby schválené až na 30. september. Oni sú dôvodom, prečo Matovič mohol spustiť svoje legislatívne tornádo a prečo nás všetkých môže presviedčať o tom, že táto vláda potrebuje skončiť čo najskôr,myslí si Milan Mazurek.

SMER: RTVS sa stala symbolom TOTALITNEJ CENZÚRY! Veď karta sa obráti (VIDEO)
V sobotu 25. februára predpoludním sa pred budovou RTVS na Mýtnej uskutočnila tlačová beseda strany Smer na tému „Cenzúra verejnoprávnej RTVS naberá ozrutné rozmery“. Reaguje tým na fakt, že Ľuboš Blaha (Smer-SD) nebol v piatok vpustený do budovy... Čítať ďalej
25 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Voľby mohli byť v júni

„Práve Sulík a jeho poslanci, ktorí odmietajú zahlasovať za predčasné voľby v júni sú dôvodom, pre ktorý je ohrozená celá budúcnosť SR. Hovorme to teda jasne a na rovinu: Nebyť Sulíka, ktorý dnes uprednostnil vlastné politické záujmy a kšefty pred celou Slovenskou republikou a jej národom, už dávno mohli byť schválené predčasné voľby v júni tohto roka a Matovič by tak nemohol vystrájať deväť mesiacov, ale maximálne tri. Aj to už je príliš veľa,“uzatvára Mazurek.

Publicista súhlasí, ale...

"Koalícia SaS a OĽANO je tichá, ale je zatiaľ účinná. A pokiaľ jedna z týchto dvoch strán nezmení svoj názor, je júnový termín volieb mimo hry," zhrnul situáciu publicista Juraj Hrabko oponujúc Mazurekovi. Hrabko pritom s Mazurekom súhlasí, že voľby mali byť v júni.

"Pádom vlády sa začala volebná kampaň, čo je jeden z dôvodov, prečo voľby mali byť v júni," upozornil Hrabko.

Hrabko: NEZABÚDAJME! Koaličná dohoda, koalícia aj vládny program v decembri zanikli
Jedným z dôvodov na čo najskorší termín predčasných parlamentných volieb je neštandardný stav vládnutia. Koaličná väčšina, koalícia ako taká, koaličná zmluva aj vládny program de facto prestali platiť hlasovaním, ktorým parlament v decembri... Čítať ďalej
25 | 02 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik