Rozšíria vojnu?
26 | 02 | 2023 I Milan Laca

Moskva varovala NATO a Ukrajinu pred dobrodružnými krokmi v Podnestersku.

Ruské ministerstvo zahraničia vystríha USA, NATO a Ukrajinu pred provokáciami v Podnestersku. Napísalo to vo vyhlásení ruské ministerstvo zahraničných vecí .

Provokácie?
Ministerstvo  obrany zaznamenalo nárast vojenskej sily a techniky v blízkosti ukrajinsko-podnesterských hraníc. "Varujeme Spojené štáty, členské krajiny NATO a ich ukrajinské "stráže" pred ďalšími dobrodružnými krokmi," vyhlásilo ministerstvo. Tvrdí, že sú za riešenie akýchkoľvek problémov politickou a diplomatickou cestou. Zdôraznilo, že nikto by nemal pochybovať o tom, že v prípade provokácie kyjevského režimu, budú ruské ozbrojené sily adekvátne reagovať a chrániť svojich krajanov, mierový kontingent a vojenské sklady v Podnestersku. "Akékoľvek činy, ktoré predstavujú hrozbu pre ich bezpečnosť, budú v súlade s medzinárodným právom považované za útok na Ruskú federáciu," uzavrelo ministerstvo zahraničných vecí.
ROČNÉ VÝROČIE: Biden posiela Ukrajine ďalšie 2 miliardy!
Vojna na Ukrajine oficiálne prekročí hranicu jedného roka a Bidenova administratíva nelení! V piatok oznámila, že poskytne Ukrajine ďalšie 2 miliardy dolárov na vojenskú pomoc, čím sa celková suma americkej vojenskej pomoci za jeden rok zvýši na... Čítať ďalej
24 | 02 | 2023 | Diana Zaťková
Kde je to?
Podnestersko, ktorého 60 percent obyvateľov tvoria Rusi a Ukrajinci, sa ešte pred rozpadom ZSSR snažilo o odtrhnutie od Moldavska v obave, že sa republika na vlne nacionalizmu pripojí k Rumunsku. V roku 1992, po neúspešnom pokuse moldavskej  vlády vyriešiť problém silou, sa región stal prakticky územím, ktoré Kišiňov nekontroluje. Mier v zóne konfliktu podporujú spoločné mierové sily, vrátane pracovnej skupiny ruských jednotiek.
Ukrajinci pohrozili
Ak o to Moldavsko požiada, Ukrajina je pripravená zmocniť sa Podnesterska do troch dní, vyhlásil Alexej Arestovič, bývalý poradca vedúceho kancelárie Vladimíra Zelenského, na kanáli YouTube* Marka Feigina. "Moldavsko je suverénny štát a samo sa rozhoduje, koho požiada o pomoc. Pomôcť môžeme len po rozhodnutí moldavskej vlády. Máme príležitosť. Dá sa to vyriešiť do troch dní," cituje ho RIA Novosti . Arestovič zdôraznil, že už existuje dôvod na vyslanie vojakov do Podnesterska. Hovoríme o tom, že Vladimir Zelenskij a moldavská prezidentka Maia Sanduová obvinili Rusko z destabilizácie situácie v regióne.
Čo bude s Ukrajinou po vojne? Na Západe VLÁDNE CHAOS
Obrovský chaos! Prekvapivý postoj Spojeného kráľovstva k odvážnej, no vágnej bezpečnostnej „charte“ pre Ukrajinu zdôraznil rozpory a zmätok, ktoré v tejto otázke dominujú, píše POLITICO. Západní spojenci chcú ochrániť Ukrajinu pred ďalšou ruskou... Čítať ďalej
24 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik