RpMS uložila dve sankcie vo forme upozornenia na porušenie zákona
23 | 02 | 2023 I Tibor Malý

Rada pre mediálne služby (RpMS) uložila dve sankcie vo forme upozornenia na porušenie zákona. Zároveň začala dve správne konania a v siedmich prípadoch ho zastavila. TASR o tom informovala vedúca komunikačného odboru RpMS Lucia Michelčíková.

Rada uložila sankciu - upozornenie na porušenie zákona vysielateľovi programovej služby TV Nováky. Dôvodom je odvysielanie programu "Záznam priamy prenos mestské zastupiteľstvo Nováky", ktorý obsahoval kritické vyjadrenia a jednostranné názory primátora mesta Nováky.

Sankciu vo forme upozornenia na porušenie zákona uložila aj vysielateľovi programovej služby Rádio Mária Slovensko. "Za to, že v dňoch 17. augusta 2022 a 16. januára 2023 nevyužíval frekvenciu 97,4 MHz Topoľčany na účely, na ktoré mu bola pridelená," uviedla Michelčíková.

Priblížila, že rada zastavila správne konanie vedené voči spoločnosti Zoznam v rámci obsahovej služby Topky.sk vo veci zamedzenia šírenia nelegálneho obsahu. "Možný nelegálny obsah už nie je na internetovej stránke účastníka konania verejne prístupný," doplnila Michelčíková.

Doplnila, že tiež vyhodnotila ako neopodstatnené podnety na údajne nelegálny obsah šírený na platforme Facebook prostredníctvom statusov verejne známej osoby. Podnety sa podľa nej týkali nenávisti voči LGBTI+ komunite.

"Zároveň však prevádzkovateľa platformy, spoločnosť Meta Platforms Ireland Limited upovedomila o existencii iného príspevku s videom s témou zmeny pohlavia, zverejneného na profile tejto osoby," spresnila. Podotkla, že ním môže dochádzať k porušeniu noriem komunity platformy.

Matovič kontra Sulík: IDE DO TUHÉHO!
Verbálna prestrelka medzi predsedom hnutia OĽaNO Igorom Matovičom a šéfom SaS Richardom Sulíkom sa „presúva“ z virtuálneho prostredia k orgánom činným v trestnom konaní. Jablkom sváru je tentokrát automobilka Volvo, ktorá má stavať závod vo... Čítať ďalej
23 | 02 | 2023 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme