Čím nás tu kŕmia? Svet (okrem USA a NATO) žiada ukončiť vojnu!
23 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

Vojna medzi Ruskom a Ukrajinou rozdeľuje svet a čím dlhšie trvá, tým viac je ten svet rozdelený. Hovoria nám o tom, ako je vďaka státisícom mŕtvych "západ" spojený, jednotný, ale to je predsa iba demagogická lož. Každý, kto vidí ďalej ako na stránky mainstreamu či počuje a číta viac ako správy z našich tlačoviek, musí vnímať, že medzi významnými štátmi, akými sú Čína, India a Turecko, začína byť obrovská roztržka.

Je tu aj iný príbeh a ten vôbec nie je vyrobený dezinformátormi, konšpirátormi a už vôbec to nie je hoax, ako sa snažia každý iný ako militaristický názor označiť naši mocenskí predstavitelia a im slúžiaca "siedma malomoc". Alebo je aj správa Európskej rady pre zahraničné vzťahy (ECFR) dezinformáciou? Sú konšpirátormi páni ako Ivan Krastev z Centra pre liberálne stratégie a Timothy Garton Ash, ktorý vyučuje na Oxfordskej a Stanfordskej univerzite? Oni nám ponúkajú iný príbeh, ako prezident Biden či Zelenskij alebo Putin či prezidentka Čaputová, prípadne maršál Naď. Alebo Poľsko, ktoré sa v popredí konfliktu (vojny) zaoberá výlučne liečením vlastných tráum z druhej svetovej?

A ešte viac dôveryhodnosti

Na správe Európskej rady pre zahraničné vzťahy spolupracovali tak renomované inštitúcie, ako sú Datapraxis, YouGov, Gallup a Norstat. Provojnový mainstream u nás však nezaujímajú. Nič, ani ťuk. O našich politických tajtrlíkoch ani nehovoriac. Argumenty sú pre nich hoaxy. Aj generálny tajomník OSN je konšpirátor, ak žiada "okamžité ukončenie vojny". ( Text k tejto téme je na konci článku.) A spolu s ním sú dezinformátori všetci tí, ktorí ho citujú.

Ako je to s požiadavkou ukončiť vojnu

Koniec vojny, preferované scenáre, percento opýtaných súhlasí s okamžitým ukončením.

 

Ako je to teda s tou "jednotou" starej Európskej deviatky? Veď tretina jej obyvateľov žiada okamžitý mier, nie vyzbrojovanie konfliktu! Nehovoriac o členskej krajine NATO - Turecku, kde je to takmer polovica. Kto nám tu čo nahovára? Kto tu klame o nejakej zomknutosti štátov NATO? Ak sa zomkli momentálni lídri, to je iné, ako verejná mienka predsa. Stotožňovať to je drzá lož v priamom prenose.

Ďalšia fabulácia a nie úplná pravda, ak nie lož

Na "Západe" v mainstreame, ale tiež vo vyhláseniach politikov dominuje názor, že Ukrajina musí získať späť celé svoje územie, aj keď to predĺži vojnu. LENŽE - iba 38 percent obyvateľov vo vybraných štátoch EÚ (Dánsko, Estónsko, Francúzsko, Nemecko, Taliansko, Poľsko, Portugalsko, Rumunsko, Španielsko) s tým tvrdením súhlasí, ale je aj 30 percent, ktorí chcú okamžité ukončenie vojny aj za cenu straty časti územia Ukrajiny.
Zaujímavá je aj súvislosť s ruskými sankciami: Údaje v správe ECFR zo začiatku roku 2023 ukazujú, že iba 55 percent populácie v deviatich skúmaných krajinách EÚ je za obmedzenie dovozu ruskej energie – aj keď to spôsobí dočasné problémy s dodávkami. A čo tých 45 percent? Kde sa stratili? Koho zastupuje vládna a mocenská garnitúra EÚ? Iba polovicu obyvateľstva? Pritom takmer každý štvrtý obyvateľ Únie zastáva názor, že treba zabezpečiť nerušené zásobovanie energiou.

A teraz povestná "čerešnička" zo správy ECFR

Jej autori považujú hodnotenia budúceho svetového poriadku za jedno z „najmarkantnejších“ zistení. Mnohí – tak na Západe, ako aj v Číne a spol. – očakávajú, že liberálny poriadok pod vedením USA stratí v priebehu nasledujúceho desaťročia svoju globálnu dominanciu. 

Štúdia varuje, že väčšina Európanov a Američanov ešte stále žije vo „svete spred studenej vojny, charakterizovanom konfrontáciou demokracie a autoritárstva".

Nuž, čo tak zamyslieť sa nad tým? Čo tak aspoň troch myslieť?

https://www.hlavnydennik.sk/admin/posts/edit/70680

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik